«Ψυχρά και Ανάποδα 2 »: 28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D

Μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους.

«Ψυχρά και Ανάποδα 2 »: 28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D

Το αριστουργηματικό Ψυχρά κι Ανάποδα κυκλοφόρησε το 2013 και μας σύστησε δύο αξιαγάπητες αδελφές, ένα γοητευτικό βουνίσιο τύπο και έναν αξέχαστο χιονάνθρωπο που αγαπούσε το καλοκαίρι. Έγινε η πιο επικερδής ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και το εμβληματικό τραγούδι Let It Go, με τη μουσική και τους στίχους των Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

Φέτος, έχει έρθει η ώρα να ανακαλύψουμε την πραγματική αποστολή της Έλσας, και σύσσωμη η ομάδα της πρώτης ταινίας αναλαμβάνει να συνεχίσει την κλασική πια ιστορία της πρώτης ταινίας. Η απίθανη παρέα επιστρέφει σε μια επική, μυστηριώδη ιστορία που θα ταξιδέψει τους θεατές σε ένα σκοτεινό, μαγικό δάσος, ένα περιτριγυρισμένο από ομίχλη μέρος, όπου τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, άνεμος, νερό, φωτιά) έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εκεί, θα αποκαλυφθούν πολλά μυστικά και όλοι, μα όλοι, οι αγαπημένοι ήρωες θα αλλάξουν για πάντα.

Η Disney επιστρέφει με μια εντυπωσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων, μία φιλόδοξη παραγωγή με τους γνωστούς, αλλά και πολλούς καινούριους χαρακτήρες, νέα τραγούδια, θεαματικά εφέ, πολλή συγκίνηση και ξεκαρδιστικές σκηνές.

Σύνοψη

Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μια ακόμα φορά το βασίλειο της.
Διάρκεια: 103’

Ξέχνα το παρελθόν και βρες τον προορισμό σου

Η περιπλάνηση στο άγνωστο, ακόμα και για μία δυνατή βασίλισσα σαν την Έλσα, απαιτεί θάρρος, φαντασία και λίγη μαγεία. Η Έλσα έχει το χάρισμα να φτιάχνει πάγο και χιόνι. Πολύ πρόσφατα έμαθε να ελέγχει τη μαγική της δύναμη και αποκάλυψε τις δυνάμεις της στο βασίλειο μετά από χρόνια. «Η Έλσα είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας με την απίθανη ικανότητα να τιθασεύει τη δύναμη της φύσης» λέει ο σκηνοθέτης Chris Buck. «Η σύνδεση της με τη φύση ήταν εκεί από πάντα. Αλλά δεν ξέρει το γιατί». Οπότε, όσο χαρούμενη και να μοιάζει, η Έλσα νιώθει αναστατωμένη. Η σκηνοθέτιδα Jennifer Lee, που έγραψε και το σενάριο λέει: «Η Έλσα ακούει μια φωνή που την καλεί και κανείς άλλος δεν την ακούει. Προσπαθεί να την μπλοκάρει, αλλά δεν σταματάει. Της δείχνει κομμάτια από το παρελθόν. Της υπόσχεται απαντήσεις για τους λόγους που είναι όπως είναι. Η φωνή είναι επική και μυστηριώδης. Πρέπει να τη βρει».

Οι απαντήσεις που υπόσχεται αυτό το κάλεσμα απειλούν το βασίλειο. Οπότε, η Έλσα ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι στο άγνωστο σε μαγεμένα δάση και σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Η Άννα είναι αποφασισμένη να πάει μαζί της, να είναι δίπλα της και να τη βοηθήσει να λύσει το μυστήριο, μαζί με τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν. Στην πρώτη ταινία, η Έλσα φοβόταν ότι οι δυνάμεις της είναι πολύ ισχυρές για τον κόσμο. Στη δεύτερη ταινία, ελπίζει να είναι αρκετές.
«Αν το Ψυχρά κι Ανάποδα είχε αίσιο τέλος» λέει η Lee, «το Ψυχρά κι Ανάποδα 2 είναι η μέρα μετά το έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Η ζωή επεμβαίνει και σου βάζει εμπόδια. Οπότε, μαθαίνουν να μάχονται για τη θέση τους στον κόσμο, να κάνουν το σωστό, όλα τα ενήλικα πράγματα που πρέπει να κάνουν. Έχει πλάκα και χιούμορ, αλλά παραμένει μια συναισθηματική ιστορία του να βρίσκεις την αποστολή σου».

Σύμφωνα με τον Buck, στη δεύτερη ταινία ο κόσμος έχει μόλις ανοίξει τις πόρτες του στους χαρακτήρες. «Προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι» λέει. «Αλλά μοιάζει σαν να έχουν μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Τώρα τακτοποιούνται. Αλλά έχουν πολλές άγνωστες περιοχές μπροστά τους». «Η ταινία αυτή επιφυλάσσει πολλές αλλαγές, είναι ένα θέμα που βλέπεις στην ιστορία και στο ύφος της ταινίας. Το φθινόπωρο αντανακλά την ωριμότητα των χαρακτήρων και με την αλλαγή των εποχών έρχεται μια νέα παλέτα με πλούσια φθινοπωρινά χρώματα που δεν έχουμε ξαναδεί» λέει ο σκηνοθέτης.

Οι Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez που συνέθεσαν τα τραγούδια της πρώτης ταινίας, επιστρέφουν με επτά ολοκαίνουρια τραγούδια που αιχμαλωτίζουν το συναίσθημα, την πλάκα και την περιπέτεια. «Νιώθω ότι όλα τα τραγούδια ασχολούνται με το να μεγαλώνεις. Και ο επικός τόνος της ταινίας είναι κάτι που θέλαμε να πετύχουμε στα τραγούδια από την αρχή». «Η δεύτερη ταινία είναι πιο επική και πιο μεγάλη από την πρώτη» λέει ο Buck. «Αλλά το κυριότερο είναι ότι και οι δύο μαζί λειτουργούν σαν μια ολοκληρωμένη ιστορία».

Συντελεστές

Σενάριο: Jennifer Lee
Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee
Ακούγονται: Kristen Bell, Idina Menze, Josh Gad, Jonathan Groff, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βάσια Ζαχαροπούλου, Σία Κοσκινά, Πάνος Μουζουράκης, Φοίβος Ριμένας, Πέτρος Δαμουλής, Τάμτα, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σκουφής, Μόνικα Χριστοδούλου, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Δαρλάσης, Χρήστος Συριώτης, Γεωργία Τιτοπούλου, Δανάη Τσούμου
Τραγούδι: Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez, Δημήτρης Μάριζας, Γεωργία Τιτοπούλου, Δανάη Τσούμου
Μουσική: Christophe Beck

Visit
1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/
2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment
3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved