Θέλει το παιδί σας να γιορτάσετε κι εσείς έστω για μια φορά το Halloween; Ιδού τι να κάνετε (pics)

Θέλει το παιδί σας να γιορτάσετε το Halloween, αλλά για εσάς αυτό είναι κάτι άγνωστο;

Θέλει το παιδί σας να γιορτάσετε κι εσείς έστω για μια φορά το Halloween; Ιδού τι να κάνετε (pics)

Τα παιδιά και δη εκείνα που βρίσκονται στην εφηβεία, λατρεύουν το Halloween και αυτό γιατί είναι διασκεδαστικό, έχει κάτι το μυστήριο και μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό με τις κολοκύθες και όλα εκείνα που συνοδεύουν αυτή την ξενόφερτη γιορτή.

Τι είναι το Halloween;

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Χαλοουίν (Halloween) γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim.

Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά Χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Πώς μπορείτε να το γιορτάσετε;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μπείτε κι εσείς στο πνεύμα το Halloween.

Ποιοι είναι αυτοί; Δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved