Καλοκαίρι στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

  • Πότε: 24-28/06, 01-05/07, 08-12/07, 15-19/07, 22-26/07, 29/7-2/8
  • Ώρα: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00
  • Ηλικία: 5-9 ετών
  • Που: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Καλοκαίρι στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

Έξι πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους!
Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, σε μία εβδομάδα στο Μουσείο γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο και την Αρχαιότητα με αφορμή την έκθεση: «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Στο φετινό Summer Camp η γραμμή και ο πηλός ενώνουν αντιθέσεις και ανοίγουν ένα νέο διάλογο ανάμεσα στο τώρα και το χθες, τον άντρα και τη γυναίκα, τον πόλεμο και την ειρήνη, τον άνθρωπο και τα ζώα και τελικά τα παιδιά και την αρχαιότητα, τα παιδιά και τον Picasso. Ο διάλογος θα συνεχιστεί ανάμεσα στις ιστορίες της μυθολογίας και τα παραδοσιακά παραμύθια και θα ολοκληρωθεί στα έργα των παιδιών, μέσα από τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν.

Η ζωγραφική συνομιλεί με την γλυπτική, η χαρακτική με την κεραμική, το μελάνι με τον πηλό, τα ερυθρόμορφα αγγεία με τις αφίσες, τα ειδώλια Φ με τα comics, τα αγγεία με τα χρηστικά αντικείμενα και τα σανιδόσχημα με τα τοτέμ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές και την περιοδική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».

Δείτε περισσότερα και κλείστε θέσεις εδώ.

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved