Μήνας εξοικείωσης με την αναπηρία στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Μήνας εξοικείωσης με την αναπηρία στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Σκέψου αλλιώς! Δράσε αλλιώς! με αυτό το κεντρικό μήνυμα ο δήμος Αθηναίων ορίζει τον Μάρτιο μήνα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία.

Για ακόμα μία χρονιά στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων παιδιά και νέοι, με και χωρίς αναπηρία, γίνονται συνδημιουργοί για να ανακαλύψουν όσα τους ενώνουν. Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζουν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση: Η τέχνη της ανακύκλωσης & Δημιούργησε μια φανταστική τσάντα.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαρτίου στο Ανοιχτό Σχολείο στο Γουδή, η είσοδος είναι ελεύθερη. Εγγραφές & πληροφορίες https://www.athensopenschools.gr/proposals/view/1630

Η τέχνη της ανακύκλωσης

Ποιος είπε ότι η ζωή ενός χαρτόκουτου τελειώνει όταν αυτό αδειάσει; Κι αν μπορούσε να μεταμορφωθεί σε μαριονέτα; Γιατί μερικές φορές, οι πρωτότυπες ιδέες προκύπτουν όταν δεν θεωρείς τίποτα δεδομένο, όταν βλέπεις πέρα από το οφθαλμοφανές.
Ένας νέος με νοητική αναπηρία, μαζί με δύο εξειδικευμένους παιδαγωγούς του φορέα ΑΛΜΑ, γίνεται ο οδηγός μας σε ένα δημιουργικό ταξίδι, όπου όσα θεωρούσαμε δεδομένα μπαίνουν για λίγο στην άκρη και κυριαρχεί η φαντασία. Παίρνοντας στα χέρια μας ανακυκλώσιμα υλικά και κοιτώντας τα με νέα ματιά, πλάθουμε απρόσμενες κατασκευές και κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να μπει η ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

Απευθύνεται σε:
Μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού με και χωρίς αναπηρία
Ημερομηνία:
30 Μαρτίου, 2019 (8ο /106ο και 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Πόντου 67-69, Γουδή), ώρα 10:00-12:00 (Ομάδα Α) και 12:00-14:00 (Ομάδα Β)
Πληροφορίες και εγγραφές στη δράση: www.athensopenschools.gr ή στο 210 3462335

Συντελεστές:

Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός
Κλεώνη Μανουσάκη, εικαστικός και εξιδεικευμένοι παιδαγωγοί που συνοδεύουν και λειτουργούν επικουρικά στον ενήλικα με ελαφρά νοητική αναπηρία που πλαισιώνει την ομάδα και λαμβάνει ενεργό ρόλο στην όλη δράση.
Σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ, Πανελλήνιο Σύλλογο προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων.

Δημιούργησε μια φανταστική τσάντα

Ποια είναι τα υλικά για να φτιάξεις μια φανταστική τσάντα; Σε αυτό το εικαστικό εργαστήριο, τα παιδιά γίνονται μια ομάδα, απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους και καλλιεργούν τις μοναδικές δεξιότητές τους.

Ένα ουράνιο τόξο από τέμπερες, ένα φύλλο από πηλό, ένα πολύχρωμο τύπωμα σε ύφασμα, χρυσόσκονη, μέχρι και το πορτρέτο σου σε κολλάζ μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια «φανταστική» τσάντα.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εικαστικό εργαστήριο «Δημιούργησε μια «φανταστική» τσάντα» θα χρειαστούν πολύ απλά υλικά και τη φαντασία τους. Μέσα από τη δύναμη της ομάδας, τη θετική συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση, θα δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης αναπτύσσοντας τις μοναδικές δεξιότητές τους και καλλιεργώντας αυτοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα φτιάξουν τη δική τους «φανταστική» τσάντα, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις δημιουργίες τους, αλλά και νέες φιλίες και χρωματιστές αναμνήσεις.

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 4-15 ετών με και χωρίς αναπηρία
Ημερομηνίες:
31 Μαρτίου: 8ο /106ο και 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Πόντου 67-69, Γουδή και ώρα 10:00-12:00 (Γκρουπ Α) και 12:00-14:00 (Γκρουπ Β).
Πληροφορίες και εγγραφές στη δράση:
www.athensopenschools.gr ή στο 210 3462335

Συντελεστές:

Κατερίνα Ζερβού, ArtTherapist
Βάντα Παναγιώτου, Ειδική Παιδαγωγός
Περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/for-schools-children-and-young-people-or-without-disability-create-art-out-recyclables

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Stavros Niarchos Foundation, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το John S. Latsis Public Benefit Foundation.

Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved