Πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια μέσα στο σπίτι για παιδιά

Έξυπνες ιδέες για παιχνίδια στο σπίτι

Πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια μέσα στο σπίτι για παιδιά

Πώς μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά όταν δεν γίνεται να βγουν έξω είτε γιατί ο καιρός δεν το επιτρέπει ή γιατί απλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάνε βόλτα;

Μα με έξυπνο και δημιουργικό παιχνίδι στο οποίο θα εμπλακεί, ει δυνατόν, όλη η οικογένεια. Γιατί είναι άλλο πράγμα να ζητήσουμε από το παιδί να πάρει ένα από τα παιχνίδια του και να παίξει ήσυχα σε μια γωνιά και άλλο να καθίσουμε μαζί του, να φτιάξουμε κατασκευές, παζλ, χειροτεχνίες ή να παίξουμε το παιχνίδι που θα μας ζητήσει.

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τι ακριβώς θα κάνει το παιδί, αλλά πόσο χρόνο έχουμε εμείς στη διάθεσή του.

paixnidi sto spiti

Παρακάτω θα βρείτε πέντε έξυπνες ιδέες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι:

Μπόουλινγκ

Όχι δεν χρειάζεται να έχετε ένα σετ μπόουλινγκ στο σπίτι καθώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά μπουκάλια και μια μπάλα. Το βίντεο που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό.

Καυτή πατάτα

Καθήστε στο πάτωμα σε κύκλο. Βάλτε να παίζει ένα τραγούδι και καθόλη τα τη διάρκεια, ο ένας πρέπει να δίνει τον άλλο μια πατάτα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν η μουσική σταματήσει, ο παίκτης που κρατάει την πατάτα φεύγει από τον κύκλο. Συνεχίστε μέχρι να μείνει μόνο ένας παίκτης και αυτός θα είναι και ο νικητής.

Ψάξε για να το βρεις

Κάθεστε όλοι σε έναν κύκλο, ρίχνετε ένα ζάρι κι αυτός που φέρνει το μεγαλύτερο αριθμό θα κρύψει ένα αντικείμενο, την ώρα που οι υπόλοιποι έχουν κλειστά τα μάτια. Αυτός που θα το βρει πρώτος κερδίζει. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που έχει βρει περισσότερες φορές τα κρυμμένα αντικείμενα.

Ποιος θα φτιάξει το πιο ψηλό κτίριο;

Εδώ η φαντασία και κάθε είδους ρολό χαρτιού θα σας χρειαστούν. Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, βάλτε ένα χρονόμετρο για το ποιος θα καταφέρει να φτιάξει πιο γρήγορα ένα κτίριο.

Παζλ

Είτε είναι έτοιμα κομμάτια, είτε τα φτιάξετε μόνοι σας, τα παζλ απαιτούν υπομονή και αυτοσυγκέντρωση. Επιλέξτε ένα αγαπημένο θέμα των παιδιών και αρχίστε να …μεγαλουργείτε. Ως επιβράβευση μπορείτε να το κρεμάσετε στο δωμάτιο των παιδιών σας.

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved