Κυριακή Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα: Τι να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας αν μείνετε στην Αθήνα

Οι δήμοι της Αττικής για όσους δεν καταφέρουν να αποδράσουν αυτό, το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο, έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων τόσο για την Κυριακή της Αποκριάς όσο και για την Καθαρά Δευτέρα.

Κυριακή Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα: Τι να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας αν μείνετε στην Αθήνα

Καρναβαλιστές, γνωστοί καλλιτέχνες, κλόουν, ξυλοπόδαροι, γαϊτανάκια, παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί περιμένουν μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο, να χορέψουν και να ξεφαντώσουν.

Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο

Την Κυριακή 10 Μαρτίου (11:00-15:00) μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, break dance show και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες στο Ζάππειο.

Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς του Δήμου Αθηναίων ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, στις 11:00 π.μ., όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Κούλουμα στο Πάρκο Γουδή

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς του Δήμου Ζωγράφου θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου στο Πάρκο Γουδή, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα, με μουσική, πολύ χορό και νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στον χώρο.

Καρναβάλι Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αρμάτων στο Ρέντη με ώρα προσυγκέντρωσης: 11.30 π.μ. (οδός: Φλέμινγκ). Θα ακολουθήσει γλέντι στην κεντρική πλατεία Ρέντη.

Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κορυφώνονται με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην Πλατεία Μεταμορφώσεως Μοσχάτου και στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο την Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου ολοκληρώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων την Καθαρά Δευτέρα στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως - Στάση Μετρό «Ανθούπολη»). Συναυλίες, παιδότοπος, mega gaming arena, latin party, χορός, τσίρκο, θέατρο, αποκριάτικα εργαστήρια, happenings, παράσταση Καραγκιόζη περιμένουν τους μικρούς φίλους από νωρίς το πρωί. Την Καθαρά Δευτέρα στις 11:00 π.μ. σαρακοστιανά και λαγάνες περιμένουν μικρούς και μεγάλους σε ένα παραδοσιακο γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Κούλουμα στην Πετρούπολη

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί, στην Πλατεία Αγ. Δημητρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανοίγει με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, με μία παράσταση-επιθεώρηση της καθημερινότητάς μας στο κλίμα της Αποκριάς. Στη συνέχεια, χορός και τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα.

xartaetos

Καθαρά Δευτέρα στον Βύρωνα

Παραδοσιακό γλέντι με τον Δημήτρη Κωσταβασίλη, σαρακοστιανά εδέσματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ ξυλοπόδαρος, μαλλί της γριάς, μπαλονόσπιτο, φουσκωτή τσουλήθρα, τραμπολίνο, τοξοβολία, facepainting κ.α. θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους τη Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ. στο Θεάτρο Βράχων.

Ψήσιμο λαγάνας στο Ίλιον

Ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων, καθώς και με την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, διοργανώνουν μια μεγάλη παραδοσιακή εκδήλωση για να τα Κούλουμα. Την Καθαρά Δευτέρα από τις 8.30 το πρωί στο Κτήμα του Δήμου Ιλίου (Θέση Πύργος Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή), μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν το ψήσιμο της παραδοσιακής λαγάνας, σε υπαίθριους φούρνους, οι οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται δωρεάν. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Απόκριες στο Αιγάλεω

«1ο κυνήγι του χαμένου Θησαυρού» - Κυριακή 10/3, στις 09:30, στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

Ο Σύλλογος Κρητών και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω διοργανώνουν το «1ο κυνήγι του χαμένου Θησαυρού" υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω και σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, όπου μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι την ιστορία της πόλης.

Μαριώ και Λάμπρος Καρελάς - Καθαρά Δευτέρα 11/3, στις 11:00, στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

Γιορτάζουμε τα Κούλουμα με ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα, παραδοσιακά, δημοτικά και νησιώτικα σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και χορευτικά συγκροτήματα από τον Σύλλογο Ποντίων "Ο Καύκασος" και τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω. Θα μοιραστούν χαρταετοί και νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα.

Εκδηλώσεις στην Ηλιούπολη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 μ.μ. στην Πλατεία Φλέμινγκ η χορευτική ομάδα Uno-Due-Tre-Quattro ανοίγει την γιορτή με τον χορό του Καραγκιόζη, με το παραδοσιακό Γαϊτανάκι, με Face patting, με κλόουν, με τσουβαλοδρομίες, με το παιχνίδι «φανερός θησαυρός», με διαγωνισμό χορού και διαγωνισμό ωραιότερης στολής.

Την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:30 ξεκινάνε στο Πάρκο Ναυαρίνου τα Κούλουμα! Με τα παραδοσιακά εδέσματα, με χωριάτικη φασολάδα, τη λαγάνα το κρασί και πολύ μουσική και χορό. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης μας περιμένει όπως κάθε χρόνο να διασκεδάσουμε όλοι μαζί παραδοσιακά στον Προφήτη Ηλία!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved