Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  • Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)
  • Πότε: Σάββατο 9/3, Κυριακή 10/3 και Καθαρά Δευτέρα 11/3
Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ρυθμοί Καρναβαλιού με πολλή μουσική, εντυπωσιακά μουσικοχορευτικά show και δημιουργικό παιχνίδι περιμένουν μικρούς και μεγάλους το τριήμερο της Αποκριάς στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ψάχνοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο

Τα παιδιά και οι γονείς, παίζοντας παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια και αναβιώνοντας έθιμα από όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να βρουν τον βασιλιά Καρνάβαλο και να τον φέρουν πίσω. Κι αν τα καταφέρουν, εκείνος τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 09/03 - ΞΕΦΩΤΟ

Ώρες: 11:00-12:15 & 12:30-13:45

Για οικογένειες - Έως 40 οικογένειες ανά ώρα

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

Κούλουμα

Στη μεγάλη γιορτή στο Ξέφωτο του Πάρκου οικοδεσπότες είναι ο Λάμπρος Λιάβας και το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ, που επιλέγουν τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού, σε μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού.

Αποκριάτικα γαϊτανάκια και μιμικοί χοροί μπλέκονται με συρτά, καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, νησιώτικους μπάλους και ποντιακούς πυρρίχιους!

Προσκεκλημένοι στο ΚΠΙΣΝ είναι ο «πατριάρχης» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, οι τραγουδιστές Σταυρούλα Δαλιάνη και Γιάννης Νιάρχος, ο Πόντιος λυράρης Ηλίας Αβραμίδης, καθώς και μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές από τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» και τον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί της Καλλιθέας.

Καθαρά Δευτέρα 11/03 | 12.00-15.00 ΞΕΦΩΤΟ 1

sarakosti

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: H Κυρά Σαρακοστή

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα παλιό ελληνικό έθιμο που λειτουργεί ως ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για να μετρούμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Οι εβδομάδες είναι επτά, γι’ αυτό και η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια. Χρησιμοποιώντας ζυμάρι και φυσικά βρώσιμα υλικά, οι συμμετέχοντες θα πλάσουν τη δική τους εκδοχή της Κυρά Σαρακοστής.

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, άτομα με ή χωρίς αναπηρία (έως 25 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός
Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Καθαρά Δευτέρα 11/03, 11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30

Φωτογραφίες: ΚΠΙΣΝ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved