Leonardo Da Vinci - 500 Years of Genius: Έκθεση για το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη

  • Πού: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. (Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι - έναντι Τεχνόπολης)
  • Πότε: Έως 31 Μαρτίου – Ώρες: Καθημερινές 13:30 έως 23:00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης, Τελευταία Είσοδος 21:00 & Σαββατοκύριακα: 10:00 έως 23:00, Τελευταία Είσοδος 21:00
Leonardo Da Vinci - 500 Years of Genius: Έκθεση για το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη

Ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Τρείς εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

Στην Πρώτη Έκθεση θα βρείτε τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο. 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Στην Δεύτερη Έκθεση - Da Vinci Alive – The Experience θα έχετε μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που θα σας παρουσιάσει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Στην Τρίτη Έκθεση - Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα θα σας αποκαλυφθούν για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο.

Aνακαλύψτε κι εσείς την εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, και διεισδύστε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.

Δευτέρα 11/3 (Καθαρή Δευτέρα) και Δευτέρα 25/3 Ανοικτά από 10:00 έως 23:00, Τελευταία Είσοδος 21:00

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Face Painting για παιδιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Για την περίοδο των απόκρεων, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ μία έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης. Οι Face Painting artists Εύα Τσαμασιώτη και Ελπίδα Μπαρουτά, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση, θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να ζωγραφίσουν στα παιδικά τους προσωπάκια (face painting) αποκριάτικες μάσκες και διάφορα σύμβολα που χρησιμοποίησε ο Leonardo Da Vinci στα έργα του.

Περισσότερες πληροφορίες: leonardodavinci.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved