Κινηματογραφικό διήμερο για παιδιά και εφήβους με τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας

  • Πού: Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ι. Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134 -136, Αθήνα)
  • Πότε: 26 & 27 Ιανουαρίου – Ώρες: 16:00 -24:00
Κινηματογραφικό διήμερο για παιδιά και εφήβους με τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, απέκτησε ένα νέο «σύμμαχο», την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, που γεμάτη ενθουσιασμό ανοίγει τις πύλες της στο πιο απαιτητικό κοινό, τα παιδιά και τους εφήβους, και προσκαλεί στον χώρο της όλη την οικογένεια για ένα συναρπαστικό διήμερο.

To Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου η Ταινιοθήκη θα προβάλει για πρώτη φορά τις βραβευμένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 18ης Camera Zizanio, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ Ολυμπίας -πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του, που ήδη μετρά δύο δεκαετίες ζωής .

poster tainiothiki 1

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, με ενιαίο εισιτήριο για το πρόγραμμα της κάθε μέρας (5 ευρώ). Οι ταινίες της Camera Zizanio, που έχουν δημιουργήσει μαθητές απ’ όλον τον κόσμο, είτε ομαδικά, στο πλαίσιο του σχολείου, είτε ατομικά, θα προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο στις 16.00. Τους επισκέπτες περιμένει ένα ξεχωριστό δώρο: για κάθε εισιτήριο, θα τους προσφέρεται δωρεάν μια νέα έκδοση-έκπληξη του Φεστιβάλ με τίτλο «Εικόνας μεταχειρίζου, ω διδάσκαλε», που περιλαμβάνει πρωτοποριακά κείμενα του Κωστή Παλαμά για τον κινηματογράφο και το ρόλο του στην εκπαίδευση γραμμένα εν έτει 1915!

Τα φιλμ που θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μικρού και μεγάλου μήκους) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: από παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι εφήβους – αλλά παρακολουθούνται εξίσου απολαυστικά και από τους ενήλικες.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved