«Jazz for Kids: η ιστορία ενός ρυθμού»: Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

  • Πού: Θέατρο Γκλόρια (Κεντρική σκηνή) Ιπποκράτους 7, Αθήνα
  • Πότε: Κυριακή 11:30 π.μ.
«Jazz for Kids: η ιστορία ενός ρυθμού»: Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Γκλόρια την επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση «JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού». Η παράσταση, σε κείμενο του Δημήτρη Λέντζου, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz προάγοντας την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, αλλά και της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης. Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.

Πάνω στη σκηνή: ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο. Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους, όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video Art και σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και τη Bauhaus, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.

Στόχος της παράστασης είναι, μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική και δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved