Βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για όλη την οικογένεια

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

Βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για όλη την οικογένεια

Μια πολύ ωραία εμπειρία για παιδιά και γονείς είναι και η παρατήρηση του βραδινού ουρανού μέσα από το τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο.

Οι ξεναγήσεις διακρίνονται σε πρωινές και βραδινές και ξεκινούν με επίσκεψη στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, και όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

Για το πρόγραμμα ξεναγήσεων του Ιανουαρίου και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved