Βοηθήστε τα παιδιά σας να κατανοούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Μια βόλτα στο Μουσείο Συναισθημάτων.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να κατανοούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα. Χρησιμοποιεί τις εκθέσεις του, το παιχνίδι και το παραμύθι για να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων με στόχο να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Για να πετύχει τον σκοπό του το Μουσείο:

Δημιουργεί και παρουσιάζει διαδραστικές εκθέσεις που ενθαρρύνουν την συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από το παιχνίδι.

Σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.

Σχεδιάζει και πραγματοποιεί τα Σαββατοκύριακα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με θέματα που ενθαρρύνουν τη συναισθηματική καλλιέργεια και τη δημιουργική επικοινωνία.

Πραγματοποιεί ετήσια παιδικά εργαστήρια εξερευνώντας τα μυστικά των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι, τα παραμύθια, το θέατρο, τη σωματική έκφραση, τα εικαστικά.

Πραγματοποιεί επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες με θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Σε όλα τα εργαστήρια και τα προγράμματα του χρησιμοποιεί τον συμβολικό κόσμο των παραμυθιών, της τέχνης και του παιχνιδιού για να προσεγγίσει τα συναισθήματα.

MOYSEIO SYNAISTHIMATVN 1

Τις καθημερινές το μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, ενώ τα Σαββατοκύριακα η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιούνται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. (Η είσοδος στο Μουσείο επιτρέπεται σε παιδιά που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τα 5 χρόνια τους).

Περισσότερες πληροφορίες:

Μουσείο Συναισθημάτων

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα

(+30) 210 92 18 329 ( 10:00 με 14:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας)

e-mail: info@mce.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved