Ο Μικροπόδαρος έρχεται στις 27 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

Μία απολαυστική, ζωηρή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, με φόντο παγωμένες βουνοκορφές, για τη φιλία, το θάρρος και τη χαρά της ανακάλυψης.

Ο Μικροπόδαρος έρχεται στις 27 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

"Ο Μικροπόδαρος", σε σκηνοθεσία του Κάρεϊ Κερκπάτρικ ("Πέρα από τον Φράχτη") -που συνυπογράφει το σενάριο-, διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους χάρη στο έξυπνο εύρημα του -το ανθρώπινο είδος μοιάζει τερατώδες στα μάτια των Γιέτι-, τους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, τις κωμικές καταστάσεις, τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα και τα πρωτότυπα τραγούδια του.

Σύνοψη

Ένας μύθος ανατρέπεται, όταν ένα νεαρό Γιέτι ανακαλύπτει κάτι που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει. Έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον μικροπόδαρο αναστατώνουν την κοινότητα των Γιέτι, που αρχίζουν να υποψιάζονται πως υπάρχουν πολλά εκεί έξω στον μεγάλο κόσμο, πέρα από το χιονισμένο χωριό τους.

Κάθε θρύλος είναι και μία μικρή ιστορία

Τι θα συνέβαινε αν κάτι που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει, νομίζει κι εκείνο ότι δεν υπάρχουμε; Τι θα γινόταν αν τα τεράστια θρυλικά Γιέτι είναι πραγματικά όντα και οι ιστορίες που λέμε για αυτά, για το άγριο τρίχωμα τους, τους βρυχηθμούς και τις τεράστιες πατούσες τους, είναι ιστορίες που λένε και τα Γιέτι για εμάς αλλά με κάποιες διαφορές; Για εκείνα, είμαστε παράξενα άτριχα μικρά τέρατα με στριγκές φωνές και φρικιαστικά μικρά πόδια. Και είμαστε εντελώς πλάσματα της φαντασίας. Μέχρι που ένα Γιέτι βλέπει έναν άνθρωπο με τα ίδια του τα μάτια και αρχίζει να πιστεύει στην ύπαρξη μας.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τον "Μικροπόδαρο", μία ευχάριστη, ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται σε ένα εντυπωσιακό χιονισμένο κόσμο πάνω από τα σύννεφα. Η ιστορία ξεκινάει όταν ένας άντρας που ακούει στο όνομα Πέρσι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο -ή μάλλον πρόσωπο με γόνατο- με ένα Γιέτι που λέγεται Μίγκο. Η απίθανη αυτή συνάντηση τους στέλνει σε ένα απρόσμενο ταξίδι ανακάλυψης που θα ανοίξει τις καρδιές τους και θα ανατρέψει τον παλιό τρόπο σκέψης τους. Μετά από αυτό, ξέρουν ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή από αυτά που νόμιζαν δυνατά.

"Για έναν αφηγητή, η ιδέα είναι το παν" λέει ο σκηνοθέτης Κάρεϊ Κερκπάτρικ που έχει συνυπογράψει το σενάριο με την Κλερ Σέρα. "Η ανατροπή ενός μύθου και το παιχνίδι με την παραδοσιακή προσέγγιση είναι ακαταμάχητα. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα με τις παράξενες συνήθειες. Αλλά τι γίνεται με τις δικές μας παράξενες συνήθειες; Ας το παραδεχτούμε, είμαστε παράξενα πλάσματα για πολλούς λόγους. Έχει πλάκα να το δεις από την κωμική του πλευρά και να αλλάξεις προοπτική. Να ακολουθήσεις την προοπτική ενός Γιέτι".

Στην αρχή σοκάρονται και τρομάζουν, σύντομα όμως ο Μίγκο και ο Πέρσι ενθουσιάζονται που βρήκαν ο ένας τον άλλον. Για τον Μίγκο, το να πιάσει έναν μικροπόδαρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σπουδαία πράγματα που έχει κάνει και δεν μπορεί να περιμένει να το πεις σε όλους στο χωριό του. Του λείπει μόνο να πάρει το μικροσκοπικό έπαθλο στο σπίτι του αρτιμελές. Για τον Πέρσι, έναν παρουσιαστή μιας εκπομπής για ζώα που τον τελευταίο καιρό τα έχει βρει σκούρα, η απόδειξη ενός πραγματικού Γιέτι είναι το βήμα για να αποκτήσει τη φήμη και τη δόξα που επιθυμεί διακαώς και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την καλή του τύχη. Ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνει.

Κάποτε ήταν ένα καλό παιδί, αλλά τώρα τελευταία ο Πέρσι έχει πάρει παράξενες αποφάσεις. Ίσως του χρειάζεται μία βόλτα στα χωράφια των Γιέτι για να ορίσει εκ νέου τις προτεραιότητες του. Όσο για τον Μίγκο, ένα Γιέτι που πιστεύει στους μικροπόδαρους σε αντίθεση με ό,τι του έχουν πει, έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να έχει συνολικά τις δικές του απόψεις.

Αλλά πρώτα πρώτα, αυτοί οι δύο τυχαίοι πρωτοπόροι πρέπει να διασχίσουν τα Ιμαλάια και να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Για να βρουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν παρά το κολοσσιαίο και ξεκαρδιστικό εμπόδιο της γλώσσας, πρέπει να καταλάβουν το δώρο της φιλίας και της αφοσίωσης, αλλά και της σημασίας του να είσαι ο εαυτός σου.

"Ο Μικροπόδαρος" ακολουθεί τον Μίγκο και τον Πέρσι σε μία περιπέτεια γεμάτη φαντασία, συναίσθημα, χιούμορ και αισιοδοξία. Μοναδικοί χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από ψηφιακή τεχνολογία αιχμής που ζεσταίνει αυτήν την κατά τα άλλα παγωμένη ιστορία χάρη σε ένα πολυσύνθετο καστ από τον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του αθλητισμού και της μουσικής: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμς Κόρντεν, , Zendaya, Common, ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Γιάρα Σαχίντι, Έλι Χένρι και Τζίμι Τάτρο.

Στην ταινία ακούγονται πρωτότυπα τραγούδια των αδελφών Κερκπάτρικ και το "Finally Free" του σούπερσταρ Νάιαλ Χόραν. Το θέαμα ολοκληρώνεται με ξεκαρδιστικές πτήσεις εμπνευσμένες από τα εμβληματικά Looney Tunes.

Τα Γιέτι από μόνα τους είναι πολύ αστεία και ευάλωτα σε μικροτραυματισμούς, προκαλώντας άφθονο γέλιο. Η γραμμή του σκηνοθέτη ήταν εξ αρχής να αξιοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία στο έπακρο για χάρη της κωμωδίας, όσο τραβηγμένες κι αν ήταν οι σκηνές δράσης. Για έναν σινεφίλ, η ταινία έχει πολλές αναφορές σε ταινίες ορόσημο. "Σε μία σκηνή ο Μίγκο τρέχει να ξεφύγει από ένα αεροπλάνο. Είναι βγαλμένη από το "North by Northwest", ενώ μια άλλη εμπνέεται από το "Dr. Strangelove". Είναι για τη μαμά και τον μπαμπά" λέει ο σκηνοθέτης.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της ταινίας είναι να είμαστε γεμάτοι περιέργεια και να κάνουμε ερωτήσεις. Το πάει μάλιστα σε άλλο επίπεδο στην περίπτωση της Μίτσι. Πρόκεται για μία πραγματική εξερευνήτρια και από τους λίγους που πιστεύουν ότι οι μικροπόδαροι μπορεί να υπάρχουν.
Το πρόβλημα είναι ότι στην κοινότητα των Γιέτι λίγοι έχουν αυτή την ανοιχτόκαρδη και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση. Για την ακρίβεια, έχουν νόμους αυστηρούς χαραγμένους σε βράχο. Φύλακας άγγελος των κανόνων είναι ο πατέρας της Μίτσι, ο Λιθοφύλακας. Παρά τις αποδείξεις του Μίγκο για την ύπαρξη των μικροπόδαρων, ο Λιθοφύλακας αρνείται να το παραδεχτεί, γιατί έτσι το σύστημα θα καταρρεύσει.
"

Έχουν χτίσει μία καθημερινότητα που ασχολείται με τους κανόνες, οπότε δεν έχουν χρόνο να κάτσουν και να σκεφτούν. Το σύνθημα όλης της κοινότητας είναι ότι η άγνοια είναι ευλογία" λέει η συν-σεναριογράφος Σέρα.

Η αποστροφή του Λιθοφύλακα στην αλλαγεή, κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον Μίγκο, τη Μίτσι και τον Πέρσι. Το θάρρος και η αφοσίωση του Μίγκο θα δοκιμαστούν με τρόπους που δεν έχει υποψιαστεί. Η ταινία άλλωστε είναι μια καθαρόαιμη περιπέτεια.

"Πέρα από μία διασκεδαστική σειρά γεγονότων, η ταινία έχει ιδέες στη βάση της. Μπαίνουμε στο θέμα της αλήθειας και του ψέματος, των ερωτήσεων, της περιέργειας και της σημασίας της προσωπικής εξέλιξης. Είναι εύκολο να μείνεις εγκλωβισμένος στη φυλή σου και να πεις ότι αυτός είναι ο κόσμος σου και ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όπως τα Γιέτι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το βουνό, όπου ζουν. Μία ταινία που σε κάνει ανοιχτό στη ζωή και στους άλλους είναι συναρπαστική. Και δεν υπήρχε καλύτερος συνοδοιπόρος σε αυτό από ένα Γιέτι με την παρέα του" καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ Smallfoot Poster low res

Γιέτι Πολλά

"Τα Γίετι μας είναι καλά" ξεκαθαρίζει ο σκηνοθέτης. "Έχουν μεγάλη καρδιά, μεγάλα πόδια και μεγάλες προσωπικότητες". Ειδικά ο πρωταγωνιστής, ο Μίγκο, ένας αισιόδοξος νεαρός που αγαπά τον μικρόκοσμο του και τον εαυτό του, όταν τον συναντάμε για πρώτη φορά. Δεν έχει φιλοδοξίες, παρά μόνο να αναλάβει τον ρόλο του πατέρα του να χτυπάει το γκονγκ, όταν εκείνος πάρει σύνταξη.

Οι δημιουργοί επέλεξαν τον Τσάνινγκ Τέιτουμ για να δώσει τη φωνή του στον χαρακτήρα. "Έχει τη στόφα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας και έδωσε στον Μίγκο γοητεία και παιδικό ενθουσιασμό. Ο Τσάνινγκ γίνεται συμπαθητικός με το που ανοίγει το στόμα του, είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε για τον χαρακτήρα. Όταν του είπαμε να τραγουδήσει στην αρχή δίστασε και μετά βούτηξε και ακούγεται φανταστικά" εξηγεί ο σκηνοθέτης.
"Πολλοί από εμάς θα δούμε κάτι από τον εαυτό μας στον Μίγκο. Είναι πιο εύκολο να αποδεχτούμε αυτό που μας λένε και να συνεχίζουμε της ζωή μας, σφυρίζοντας ανέμελα" συνεχίζει ο σκηνοθέτης.

Αλλά όλα ανατρέπονται όταν το Γιέτι εντοπίζει ένα αεροπλάνο που πέφτει και αποφασίζει να το ακολουθήσει. Αυτό αλλάζει τα πάντα, καθώς ο άμοιρος ο Μίγκο προσπαθεί να συμφιλιώσει αυτά που ξέρει με αυτά που περιμένουν από αυτόν: να απαρνηθεί την ύπαρξη του μικροπόδαρου και να συνεχίσει τη χαρούμενη ζωή του. Αλλιώς, θα τον γελοιοποιήσουν και θα τον εξορίσουν. Δεν του μένει άλλη επιλογή από το να βρει τον μικροπόδαρο και να τον φέρει στο χωριό του ως απόδειξη.

Ο Πέρσι, από την άλλη, με τη φωνή του Τζέιμς Κόρντεν, αγνοεί τη μοιραία συνάντηση με το Γιέτι, που επίκειται. Έχει φτάσει στα Ιμαλάια για ένα γύρισμα για την κάποτε δημοφιλή και τώρα αδιάφορη εκπομπή του. Κρυφά μέσα του, σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ψεύτικο Γιέτι για να ανεβάσει τη θεαματικότητα του.
Ο χαρακτήρας ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δημιουργούς που ήθελαν να αστειευτούν με τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης, παρουσιάζοντας έναν άντρα που πέφτει πάνω σε ένα από τα πιο καταπληκτικά ευρήματα στην ιστορία και το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα βγάλει χρήματα.

"Είναι μια παγίδα για τους ανθρώπους να αναζητούν τη σημασία, στοιβάζοντας likes και ακόλουθους για να νιώθουν ότι έχουν αξία" λέει ο σκηνοθέτης. "Ο Πέρσι ξεκίνησε σαν ακέραιος άνθρωπος, αλλά έπαιξε το παιχνίδι της φήμης και έχασε την ψυχή του".
Ίσως, δεν την έχασε ακριβώς. Όταν συναντάμε τον Πέρσι, είναι ένας αλήτης και κάνει τα λάθος πράγματα, αλλά παραμένει αστείος και γοητευτικός. Μόλις συναντά τον Μίγκο, θεωρεί ότι έχει επιτέλους την ευκαιρία που έψαχνε. "Νομίζει ότι χρειάζεται τον Μίγκο για το ευκαιριακό όφελος, αλλά τον χρειάζεται για να αλλάξει τη ζωή του εντελώς" επισημαίνει η συν-σεναριογράφος Κλερ Σέρα.

O Κόρντεν προσέγγισε τον ρόλο με κατανόηση. "Όταν δεν έχεις φίλους και οικογένεια κοντά σου, χάνεις αυτά που έχουν σημασία. Ο Πέρσι δεν έχει αυτεπίγνωση. Είναι σε τέτοιο πανικό και κάνει ό,τι του κατέβει".

Υπάρχει, βέβαια, μία μεγάλη δυσκολία. Πρέπει να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Οι φωνούλες που βγάζει ο Πέρσι ακούγονται στον Μίγκο σαν στριγκλιές ενός νευρικού ποντικιού. Αντίστοιχα, οι φιλικοί χαιρετισμοί του Μίγκο φτάνουν στα αυτιά του Πέρσι σαν τρομακτικοί βρυχηθμοί ενός άγριου τέρατος.
Στην πραγματικότητα, ο Πέρσι πιστεύει ότι το Γιέτι θέλει να τον φάει, αλλά δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχει πατήσει το RECORD στο κινητό του και σκοπεύει να επιβιώσει μέχρι να στείλει το SEND. Φανταστείτε τη χαρά του, όταν ο Μίγκο τον πηγαίνει στη φυλή του, γιατί το μοναδικό που θα αποσπάσει μεγαλύτερη προσοχή από ένα Γιέτι είναι μία ντουζίνα από δαύτα!

Κραδαίνοντας τον μικροπόδαρο θριαμβευτικά, ο Μίγκο επιστρέφει στο χωριό, όπου η θέα του επάθλου ηλεκτρίζει τον πληθυσμό. Τα Γιέτι μαζεύονται σοκαρισμένα, ενθουσιασμένα, φοβισμένα για να ρίξουν μια ματιά. "Είναι μεγάλη είδηση, αλλά είναι καλή είδηση;" αναρωτιέται ο σκηνοθέτης.
Για τη Μίτσι, την έξυπνη και περίεργη φίλη του Μίγκο με τη φωνή της Zendaya, τα νέα είναι εξαιρετικά. Από καιρό υποψιαζόταν ότι οι μικροπόδαροι υπάρχουν, καθώς και πολλά άλλα για τα οποία δεν ξέρει σίγουρα. Αλλά είναι η κόρη του Λιθοφύλακα και δεν πρέπει να κάνει ερωτήσεις. Τις σκέφτεται όμως και έχει δημιουργήσει μία μυστική οργάνωση με αποστολή την απόδειξη ότι υπάρχουν οι μικροπόδαροι. Από την πρώτη παραδοχή του Μίγκο ότι κάτι παράξενο είδε στους γκρεμούς, πριν ακόμα βρει τον Πέρσι, μόνο η Μίτσι και η οργάνωση της τον υποστήριξαν. Τώρα, τον καλωσορίζουν με περηφάνια και η Μίτσι μπορεί να ανοίξει την κουβέντα με τον πατέρα της.

"Μου αρέσει η Μίτσι, γιατί είναι πολύ διαφορετική" λέει η Zendaya για τον χαρακτήρα. "Είναι το τελευταίο άτομο που περιμένεις να εμπλακεί με κάτι έξω από τα συνηθισμένα, γιατί υποτίθεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της και επικροτεί τις αξίες της κοινωνίας. Αλλά αμφισβητεί τα πράγματα. Δεν δέχεται ότι το χωριό των Γιέτι επιπλέει σε ένα σύννεφο και ότι δεν υπάρχει τίποτα από κάτω. Θέλει να ξέρει πώς λειτουργούν τα πράγματα".

"Η Zendaya έκανε τη Μίτσι παιχνιδιάρα και αστεία. Θέλαμε μία δυνατή πρωταγωνίστρια και η Μίτσι είναι δυνατός χαρακτήρας από την αρχή. Αγαπά τον πατέρα της και δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει, μέχρι να έχει τις αποδείξεις που ψάχνει" λέει ο σκηνοθέτης.
Φυσικά, η Μίτσι διψάει για γνώση, ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τον πατέρα της. "Χτυπάει τον φόβο κάθε γονιού για το παιδί του" λέει ο σκηνοθέτης. "Ξέρεις ότι πρέπει να εξερευνήσουν τον κόσμο σε κάποια φάση και ότι μπορείς να τα προστατέψεις μέχρι κάποιο σημείο".

Ο Λιθοφύλακας, με τη φωνή του Common, δεν είναι κακός με τη συνηθισμένη έννοια, παρ' όλο που κάνει κακά πράγματα, όπως τα ψέματα και ο διωγμός του Μίγκο από την κοινότητα. Αλλά μπορεί να κάνει τα λάθος πράγματα για τους σωστούς λόγους. "Η ερμηνεία του Common δίνει διαφορετικές διαστάσεις στον ρόλο, όχι μόνο εκφραστικότητα, αλλά και μία ηρεμία" επισημαίνει ο σκηνοθέτης. "Θέλαμε για τον Λιθοφύλακα να έχει δυναμική και το κοινό να μην τον καταχωρήσει μόνο ως κακό. Μπορείς να κάνεις κάτι κακό και να είσαι καλός. Διατηρήσαμε τη σωστή ισορροπία σκότους και θέρμης" εξηγεί ο Common.

Και τι μπορεί να πάει στραβά αν αποδειχτεί η ύπαρξη του μικροπόδαρου; Η δουλειά του Λιθοφύλακα είναι να διατηρήσει την τάξη και την ασφάλεια της κοινότητας. Έτσι, όταν φτάνει ο μικροπόδαρος, ο Λιθοφύλακας σκέφτεται ότι η καλύτερη επιλογή είναι να τον εξαφανίσει.
Αυτή η έκβαση έχει ήδη περάσει από το μυαλό του Γκουάνγκι, ενός μεγαλόσωμου Γιέτι με τη φωνή του ΛεΜπρον Τζέιμς, που πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας.

Είναι πεπεισμένος ότι υπάρχουν μυστικά παντού, αφού και ο ίδιος ανήκει στη μυστική οργάνωση υπέρ της ύπαρξης των μικροπόδαρων.
"Ο Γκουάνγκι είναι σημαντικό μέρος της ομάδας γιατί είναι πληθωρικός. Είναι δοτικός, χαρισματικός, αστείος. Είναι μεγάλος, φουντωτός και σε όλους μας αρέσουν οι μεγάλοι και χνουδωτοί" λέει ο Τζέιμς.

Το άλλο μέλος της οργάνωσης, η Κόλκα -με τη φωνή της Τζίνα Ροντρίγκεζ- είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των ευρημάτων και ούτε που φαντάζεται ότι μια μέρα θα συναντήσει το ίδιο το μυθικό αυτό πλάσμα. "Είναι αφοσιωμένη στον σκοπό της οργάνωσης και εκπροσωπεί επάξια το ιδεώδες του να παραμένουμε περίεργοι, πιστοί και να σκεφτόμαστε πέρα από τα φαινόμενα" λέει η Ροντρίγκεζ για τον ρόλο.

Την ομάδα συμπληρώνει ο Φλιμ -με τη φωνή του Έλι Χένρι-, ένα αλλόκοτο, φωνακλάδικο και εγωιστικό Γιέτι. "Νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και θα κάνει τα πάντα για τα συμφέροντα του. Όμως είναι πιστός στους φίλους του" λέει ο Χένρι.
Στον αντίποδα, βρίσκεται ο πατέρας του Μίγκο -με τη φωνή του Ντάνι Ντε Βίτο-, ο αποφασισμένος να μην έχει καμία απορία ποτέ Ντοργκλ. "Δεν νοιάζεται για τους μικροπόδαρους ή οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει πέρα από το χωριό του. Θέλει απλώς να είναι καλός πατέρας και να χτυπάει το τεράστιο γκονγκ με περηφάνια, που είναι, άλλωστε, η δουλειά του" εξηγεί ο Ντε Βίτο.

Κάθε πρωί, το αφοσιωμένο Γιέτι πέφτει με το κεφάλι πάνω σε ένα τεράστιο λίθινο γκονγκ για να ξυπνήσει το φωτεινό σαλιγκάρι που σέρνεται στον ουρανό και φωτίζει το χωριό. Μπορεί να καταλήγει με καρούμπαλο και βουητό στα αυτιά, αλλά είναι τιμή αυτό το λειτούργημα που περνάει από γενιά σε γενιά και θα καταλήξει στον Μίγκο.

Κι ενώ, η άφιξη του Πέρσι στο χωριό προκαλεί αναστάτωση, ο ίδιος έχει μόνο ένα σκοπό: να στείλει το φοβερό υλικό του στην παραγωγό του Μπρέντα για να το ανεβάσει στο διαδίκτυο. Οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει από τότε που τον παράτησε αηδιασμένη, όταν της ζήτησε να φορέσει μία στολή Γιέτι μπροστά στην κάμερα.

"Η Μπρέντα είναι η φωνή της συνείδησης του" λέει η συν-σεναριογράφος Σέρα. "Είναι σίγουρα η φωνή της λογικής του" λέει η Γιάρα Σαχίντι που χαρίζει τη φωνή της στον ρόλο.

"Ελπίζω το κοινό να απολαύσει αυτόν τον αστείο και ζωηρό κόσμο" καταλήγει ο σκηνοθέτης για την ταινία. "Είναι μια γοητευτική ιστορία. Είχαμε φοβερούς ηθοποιούς και μία καταπληκτική ομάδα που ξεπέρασε τα όρια του animation. Πιστεύω ότι οι θεατές θα ερωτευτούν τους αξιαγάπητους χαρακτήρες, όσο κι εμείς".

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Σενάριο: Κάρεϊ Κερκπάτρικ, Κλερ Σέρα
Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Συριόπουλος, Αγγελική Πασπαλιάρη, Χρήστος Πλαΐνης, Samuel Akinola, Ανθή Ευστρατιάδου, Κώστας Δαρλάσης, Γιώργης Τσουρής, Κώστας Αποστολίδης, Χρήστος Θάνος, Ηλίας Ζερβός, Σοφία Παναηλίδου, Αποστόλης Ψυχράμης, Έβελυν Ασουάντ, Θάνος Λέκκας

Ακούγονται: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμς Κόρντεν, , Zendaya, Common, ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Γιάρα Σαχίντι, Έλι Χένρι, Τζίμι Τάτρο

Μοντάζ: Πίτερ Έτινγκερ
Μουσική: Έιτορ Περέιρα
Υποτιτλισμένο, μεταγλωττισμένο και σε 3D
Διάρκεια: 1ώρα 36 λεπτά

Μετάφραση/ Προσαρμογή: ΠΑΝΥ ΝΑΟΥΜ
Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
Power Music Productions

Χαρακτήρας Ηθοποιός

Μίγκο Δημήτρης Μακαλιάς
Πέρσι Μιχάλης Συριόπουλος
Μίτσι Αγγελική Πασπαλιάρη
Λιθοφύλακας Χρήστος Πλαΐνης
Γκουάνγκι Samuel Akinola
Κόλκα Ανθή Ευστρατιάδου
Ντοργκλ Κώστας Δαρλάσης
Φλιμ Γιωργής Τσουρής


ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ
ΕΒΕΛΥΝ ΑΣΟΥΑΝΤ
ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΧΩΝ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved