Πώς θα οργανώσετε τις πιο διασκεδαστικές αποδράσεις με τα παιδιά σας

Οι καλοκαιρινές, οικογενειακές «αποδράσεις» στην πόλη είναι σίγουρα απαραίτητες για όλα τα παιδάκια.

Πώς θα οργανώσετε τις πιο διασκεδαστικές αποδράσεις με τα παιδιά σας

Τα σχολεία είναι κλειστά και μέχρι να φτάσει η περίοδος που οι γονείς θα πάρουν άδεια, τα μικρά χρειάζονται να κάνουν δραστηριότητες που τα κρατούν χαρούμενα, τα φέρνουν πιο κοντά στη Φύση και τα δροσίζουν!

Αν οι διακοπές σας αργούν, τότε σίγουρα αξίζει να μελετήσετε τον παρακάτω οδηγό που ετοιμάσαμε με βάση τις δικές μας εμπειρίες και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να έχει μαζί της μια μαμά σε κάθε της απόδραση καθώς και τα μέρη τα οποία αξίζει να επισκεφτεί με τα παιδιά της. Θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε εύκολα μια μικρή αλλά συναρπαστική βόλτα δροσιάς και παιχνιδιού με τα μικρά σας -η οποία δεν θα περιλαμβάνει γκρίνια και «ατυχήματα».

Τι να πάρετε μαζί σας

Για να απολαύσετε μια βόλτα στην πόλη με τα μικρά σας και να παραμείνετε ήρεμες, θα χρειαστείτε τους κατάλληλους συμμάχους. Λίγα και καλά προϊόντα μπορούν να διευκολύνουν την καλοκαιρινή σας απόδραση και αξίζει να μπουν στις τσάντες σας, όπου και αν επιλέξετε να πάτε.

Υγιεινά σνακ: Ξεκινάμε από τα βασικά, δηλαδή από μερικά υγιεινά σνακ. Όταν το παιδί πεινάει, μπορεί να ξεκινήσει να παραπονιέται για τα πάντα δίχως λόγο. Εμείς, λοιπόν, ετοιμάζουμε από το σπίτι μερικά τοστ με φρέσκα υλικά και ψήνουμε τις δικές μας μπάρες δημητριακών. Δεν παραλείπουμε, φυσικά, να πάρουμε και ένα φρούτο για έξτρα ενέργεια.

Υγρά μαντηλάκια: Βασική προϋπόθεση για να κυλήσει ομαλά μια καλοκαιρινή εξόρμηση με τα παιδιά μας είναι να βρίσκονται πάντα στην τσάντα τα υγρά μας μαντηλάκια. Αποδεικνύονται σημαντικά σε κάθε μας βόλτα αφού τα χρησιμοποιούμε σε χέρια, πρόσωπο, λαιμό και ώμους. Αυτή την εποχή, μάλιστα, που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη και το δέρμα μας «κολλάει» από τη ζέστη, προσφέρουν την απαραίτητη φρεσκάδα, καθαριότητα και αντιμικροβιακή προστασία. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα λερωθούν και θα… κυλιστούν στα χώματα οπότε είναι «must». Εμείς προτιμούμε τα Zewa fresh to go, καθώς είναι απαλά για το δέρμα, δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν οινόπνευμα!

DRASTIRIOTITES GIA PAIDIA 1

Αντικουνουπικό και αντηλιακό: Καλό είναι να έχετε μαζί σας και τα απαραίτητα προϊόντα για προστασία στο φουλ. Αυτό σημαίνει πως αξίζει να έχετε μαζί σας ένα αντικουνουπικό ή γενικά εντομοαπωθητικό σπρέι και φυσικά, αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας για το πρόσωπο και το σώμα.

Μια δεύτερη αλλαξιά: Μια δεύτερη αλλαξιά ρούχων είναι, επίσης, απαραίτητη για εμάς. Τα παιδιά ιδρώνουν και λερώνονται όταν παίζουν εκτός σπιτιού για αυτό και θέλουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένες. Πιστέψτε μας, είναι εκνευριστικό να πρέπει να επιστρέψει ολόκληρη η οικογένεια στο σπίτι πριν την προγραμματισμένη ώρα επιστροφής.

DRASTIRIOTITES GIA PAIDIA 2

Πού να πάτε

Όσον αφορά στο πού θα πάτε, οι επιλογές είναι πολλές ακόμη και σε μια μεγαλούπολη. Επιλέξτε τα πάρκα, τις Παιδικές Χαρές και τα παραθαλάσσια θέρετρα για μερικές ώρες δροσιάς και ξεγνοιασιάς με τα παιδιά και φυσικά, πικ νικ. Στην περίπτωση δε που ζείτε στην Αθήνα, η λίστα είναι ακόμη πιο μεγάλη.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Άλσος Βεΐκου, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ο Εθνικός Κήπος στο κέντρο της πόλης και η Παιδική Χαρά στο Πάρκο Φλοίσβου αποτελούν υπέροχες επιλογές για όλη την οικογένεια.

Φυσικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας στην πόλη με τα παιδιά, πηγαίνοντας μαζί τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που έχουν ενδιαφέρον για εκείνα. Σίγουρα αξίζει να περάσετε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ίδρυμα Eυγενίδου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών!

DRASTIORIOTITES GIA PAIDIA 3



Όπου και αν προτιμήσετε να πάτε, να θυμάστε πως είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένες καταλλήλως. Τα εξτρά ρουχαλάκια, τα απαραίτητα υγρά μαντηλάκια, το θερμός για το δροσερό νερό ή τον βιταμινούχο χυμό τους και φυσικά, τα απαραίτητα αντικουνουπικά και αντηλιακά προϊόντα πρέπει να βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για να χαρείτε τις βόλτες σας και έχουν τα παιδάκια σας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, όσο και αν παίξουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved