Γιατί τα «Πρόβατα Εναντίων Λύκων» είναι η ταινία που πρέπει να δείτε αυτό το Καλοκαίρι!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βόλτα στους κινηματογράφους είναι μια από τις πιο όμορφες και παράλληλα… απαιτητικές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας.

Γιατί τα «Πρόβατα Εναντίων Λύκων» είναι η ταινία που πρέπει να δείτε αυτό το Καλοκαίρι!

Τις περισσότερες φορές εκείνα αδυνατούν να κάτσουν ήσυχα στις θέσεις τους και εμείς, δύσκολα καταφέρνουμε να δούμε μια ταινία ολόκληρη!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τώρα που τα σχολεία έκλεισαν, το σινεμά με τα μικρά μας αποτελεί μια καλή επιλογή για να γεμίσουμε ευχάριστα και ποιοτικά τον χρόνο μας στην πόλη. Αναζητώντας, λοιπόν, τις καλύτερες ταινίες του φετινού Καλοκαιριού, κάναμε μια υπέροχη… ανακάλυψη, η οποία σίγουρα θα καθηλώσει όλη την οικογένεια και θα κάνει τα μικρά μας να μοιάζουν με… μικρά προβατάκια!

provata kai lykoi 3

Ο λόγος για τα «Πρόβατα Εναντίων Λύκων» που φέρνει στη χώρα μας η Spentzos Films σε συνεργασία με τη Wizart. Το γιατί αποφασίσαμε να την παρακολουθήσουμε -και φυσικά να σας την προτείνουμε- έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέρα από τη διασκέδαση και το γέλιο που προσφέρει, δίνει σε μικρούς και μεγάλους ένα σημαντικό «μάθημα» μέσα από μια απολαυστική, γλυκιά και απίστευτα χιουμοριστική ιστορία.

Το «μάθημα» αυτό έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα και τη σημασία που έχει το να κατανοήσουν τα παιδιά μας να σέβονται και να δέχονται τον άλλον για αυτό που είναι και φυσικά, να μην κρίνουν κάποιον για την εμφάνισή του! Ναι, αυτή η ταινία είναι ένα μικρό «σχολείο» για όλους μας και σίγουρα αποτελεί ένα «ταξίδι» που αξίζει να κάνουμε με τα παιδιά μας.

provata kai lukoi 1

Μα γιατί τα πρόβατα τα βάζουν με τους… λύκους;

Αυτό το «ταξίδι» ξεκινά από τις κινηματογραφικές αίθουσες και μας πηγαίνει σε ένα όμορφο χωριό που μοιάζει με ζωγραφιά, σε ένα μέρος όπου ζει ανέμελα ένα κοπάδι πρόβατα. Η ειδυλλιακή ζωή τους, όμως, διακόπτεται κάπως απότομα όταν μια αγέλη λύκων κατασκηνώνει δίπλα στη ρεματιά τους.

Σύμφωνα με την ταινία -και με βάση διάφορες αρχαίες παραδόσεις- όταν ο αρχηγός μιας αγέλης λύκων πρέπει να αποσυρθεί, ο διάδοχός του καλείται να αποδείξει ότι είναι άξιος να πάρει τον τίτλο… εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του. Στα «Πρόβατα Εναντίων Λύκων», λοιπόν, θα δούμε δύο λύκους -τον δυνατό και πάντα ετοιμοπόλεμο Ράγκλαρ και τον… αδέξιο Γκρέι- να κάνουν ό,τι μπορούν για την «αρχηγία». Ωστόσο, ενώ ο Γκρέι προσπαθεί να γίνει αρχηγός της αγέλης και την ίδια ώρα να κερδίσει πίσω την «καρδιά» της γοητευτικής Μπιάνκα, γνωρίζει ένα κουνέλι-μέντιουμ το οποίο του δίνει ένα μαγικό φίλτρο που τον μεταμορφώνει σε… κριάρι!

provata kai lukoi 2



Η ουσία είναι πως μέσα από μια απολαυστική ιστορία γεμάτη χιούμορ και δράση, η ταινία «Πρόβατα Εναντίον Λύκων» των Andrey Galat και Maxim Volkov, έρχεται να μάθει στα μικρά μας «αγγελούδια» ότι το να είναι κάποιος διαφορετικός αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ακόμη και αν όσοι βρίσκονται γύρω του δεν μπορούν να το «δουν»! Σίγουρα, λοιπόν, από τις 28 Ιουνίου αξίζει να πάμε μια βόλτα στους κινηματογράφους για να απολαύσουμε τη ξεχωριστή αυτή ταινία που θα δείξει στα μικρά μας πόσο σημαντικό είναι να δέχονται το διαφορετικό και κυρίως, να αγαπούν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς είναι!



Συντελεστές μεταγλώττισης στα Ελληνικά:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακανάς
Μετάφραση: Φανή Καρόζη
Τις φωνές τους δάνεισαν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Παπαδοπούλου-ΛΙΡΑ, Ιφιγένεια Στάικου-ΜΠΙΑΝΚΑ, Διονυσία Τσιτιρίδου-ΜΑΜΙ, Νικος Παπαδόπουλος-ΖΙΚΟ, Ποίμης Πέτρου-ΣΚΙΝΙ, Κωνσταντίνος Κακανάς-ΜΑΓΡΑ, Γιάννης Υφαντής-ΡΑΓΚΛΑΡ, Παναγιωτης Αποστολόπουλος-ΓΚΡΕΙ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved