Summer Nostos Festival: Επιστροφή στα καλύτερά μας καλοκαίρια

Σας καλωσορίζουμε στο Summer Nostos Festival 2018 (17 –24 Ιουνίου).

Summer Nostos Festival: Επιστροφή στα καλύτερά μας καλοκαίρια

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) σας καλωσορίζει και φέτος στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, σε μια γιορτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της. Το Summer Nostos Festival (SNFestival) έρχεται, φέρνοντας μαζί του ό,τι και ένα καλοκαίρι: ανεμελιά, διασκέδαση, ωραίες αναμνήσεις! Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδιαλέγονται δημιουργικά, αγαπημένες μουσικές συναντούν καινούριους ήχους, η άθληση συνδυάζεται με το παιχνίδι, οικογένειες, παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι μοιράζονται τις στιγμές ενός πολυσυλλεκτικού φεστιβάλ που έχει ελεύθερη, δωρεάν είσοδο και κάτι να προσφέρει σε όλους, μία πρόταση για τον καθένα.

Από τις 17 έως και τις 24 Ιουνίου λοιπόν μια σειρά από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εντυπωσιακά show, μαθήματα χορού, θέατρο σκιών, παραστάσεις stand up comedy περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας για ατελείωτες ώρες κεφιού και ψυχαγωγίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να φέρετε μαζί το καπελάκι σας, το αντηλιακό σας, μια αλλαξιά ρούχα και το ...κέφι σας!

Όρνιθες - Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών

Ημερομηνίες: 17, 18, 19 & 20/06 / Ώρα: 21.00
Tοποθεσία: Λαβύρινθος (4)
Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή. Τα Δελτία Προτεραιότητας θα διανέμονται από το Labyrinth Kiosk 60' (20.00) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.
Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου.

Ο Καραγκιόζης συναντά τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε ένα γιγαντιαίο θέατρο σκιών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά σε μουσική των String Demons, την οποία θα ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής.
Ενενήντα γιγαντιαίες φιγούρες ζωντανεύουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων με τη φωνή του Ηλία Καρελλά, του Χρήστου Θηβαίου (Τσαλαπετεινός), της Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος Μπλε (Αηδόνα) και του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project (Προμηθέα).
Ο Καραγκιόζης ως Πεισθέταιρος και ο Μπαρμπαγιώργος ως Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την πόλη τους αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την ιδανική πολιτεία.

Info
Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία- Στίχοι: Ηλίας Καρελλάς
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κίνηση – Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Σκηνογραφία – Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Παραγωγή ήχου – Sound designer: Δημήτρης Ντούλιας
Ειδικές κατασκευές φωτισμού: Γρηγόρης Κουρέλης

Διανομή:
Καραγκιόζης, Μπαρμπαγιώργος & άλλες 35 φωνές: Ηλίας Καρελλάς
Τσαλαπετεινός: Χρήστος Θηβαίος
Αηδόνα: Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)
Αφηγητές–Μουσικοί: String Demons
Προμηθέας- Μουσικός: Θάνος Κοσμίδης (Burger Project)
Μουσικός – κρουστά: Χάρης Παναγιωτόπουλος
Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών: Σπύρος Γεωργίου, Κωνσταντίνα Γκόρου, Χάρης Μπιλλίνης, Νικόλας Τζιβελέκης, Δήμητρα Κώνστα
Kronos Quartet & Sam Green: A Thousand Thoughts

Nostos University Για Παιδιά

Ημερομηνίες: 17 -18 & 19/06 / Ώρες: 18.30-19.30
Τοποθεσία: Επίπεδο 5Α ΕΛΣ (15) - Για παιδιά όλων των ηλικιών.
Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή. Τα Δελτία Προτεραιότητας θα διανέμονται από το Agora Kiosk 60' (17.30) πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου.
Ο John Edmark είναι εφευρέτης, καλλιτέχνης και ήταν για 14 χρόνια λέκτορας στο Stanford Design Program του ομώνυμου πανεπιστημίου. Κατάκτησε το Διαδίκτυο ανεβάζοντας βίντεο των κινούμενων γλυπτών του τα οποία φαίνονται σαν να είναι ψηφιακά animation και όχι πραγματικά γλυπτά.
Σε κάθε μάθημα του Nostos University ο John θα μοιραστεί με τα παιδιά τη μαγεία και την ομορφιά που γεννιέται όταν μαθηματικά και φύση παντρεύονται.

17 Ιουνίου - Τα σπιράλ στην τέχνη και στη φύση
Ο John Edmark θα σε μάθει τα πάντα για τα σπιράλ. Ανακάλυψέ τα στην φύση γύρω μας, δες πώς τα χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και στη συνέχεια φτιάξε τα δικά σου.

18 Ιουνίου - Η Χρυσή Γωνία: Το μυστικό όπλο της φύσης
Μάθε την κρυφή συνταγή της φύσης για τη δημιουργία των ηλιοτρόπιων, των αγκινάρων και των πεύκων. Στη συνέχεια φτιάξε το δικό σου σχέδιο που να βασίζεται στη χρυσή γωνία.

19 Ιουνίου - Ζωντανά Σπιράλ
Μάθε γιατί τα σπιράλ είναι πολλές φορές απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ίδια τη ζωή. Δημιούργησε ένα «ζωντανό» σπιράλ και έλεγξε την κίνησή του.

Ρομποτική

17/06 / Ώρες: 18.30-20.30 / Τοποθεσία: Μεσογειακός Κήπος
20/06 / Ώρες: 18.30-20.30 / Τοποθεσία: Όχθη Καναλιού
Για παιδιά 6 ετών και άνω & ενήλικες. Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή.
Μέσα από το παιχνίδι με ειδικά ρομπότ, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής, παίζοντας, μαθαίνοντας αλλά και καινοτομώντας οι ίδιοι.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Η Προπαίδεια του Παιχνιδιού

Ημερομηνία: 19/06 / Ώρα: 18.00-20.00
Toποθεσία: Ξέφωτο (1)
Για παιδιά 6-12 ετών. Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή.
Είναι γνωστό ότι το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα. Την περίοδο του καλοκαιριού, όταν τα σχολεία είναι κλειστά, ελάτε για μια γρήγορη επανάληψη σε συνδυασμό με πολλή διασκέδαση και γέλιο. Παιδιά λίγο πριν από την Α’ Δημοτικού ως και πριν από την Α’ Γυμνασίου, καλούνται να παίξουν με τους αριθμούς και τα γεωμετρικά σχήματα, να τραγουδήσουν την προπαίδεια και το αλφάβητο, να μάθουν την ώρα και να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα αποκτώντας παράλληλα πολλές γνώσεις.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Μαγειρεύοντας Παιχνίδια

Ημερομηνία: 20/06 / Ώρες: 18.00-20.00
Tοποθεσία: Ξέφωτο (1)
Για παιδιά 6-12 ετών. Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή.
Πρόκειται για μία σειρά ποικίλων παιχνιδιών, με στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, να μάθουν τη σημασία του πρωινού και των ενδιάμεσων μικρών γευμάτων, να ξεχωρίζουν τις κακές από τις καλές τροφές και να καταλάβουν την αξία της άσκησης και της δραστηριότητας για την υγεία μας.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για το πλήρες πρόγραμμα του Summer Nostos Festival πατήστε ΕΔΩ.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στο www.SNFestival.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved