«Η Μαίρη και το Λευκό μπιζέλι»: Ένα παραμυθένιο ταξίδι για τον παιδικό καρκίνο

Ένα βιβλίο που επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες (8-15 ετών) σ’ επαφή με τις «πραγματικότητες» ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει.

«Η Μαίρη και το Λευκό μπιζέλι»: Ένα παραμυθένιο ταξίδι για τον παιδικό καρκίνο

Ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο.

Πώς η δύναμη, το θαύμα και η αγάπη της καρδιάς της μικρής Μαίρης μπορούν να την οδηγήσουν στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής και των προκλήσεών της;

Μια ιστορία δοσμένη μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ με τη ‘θεραπευτική’ συνοδεία των φωτεινών χρωμάτων της εικονογράφησης της εικαστικού δρος Στέλλας Καραγιώργη, η οποία περιλαμβάνει σύμβολα και φιγούρες από κυπριακά αρχαϊκά αγγεία.

Ένα βιβλίο που προωθεί την αποενοχοποίηση του διαλόγου γύρω από τον παιδικό καρκίνο μέσα από τα φωτεινά του μηνύματα.Μια ιδιαίτερη ιστορία που επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες (8-15 ετών) σ’ επαφή με τις ‘πραγματικότητες’ ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει.

Η Μαίρη, αποδεχόμενη την πρόκληση του Λευκού Μπιζελιού –σύμβολο για κάθε τι άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό– καταφέρνει να μυηθεί στη δικιά της ‘παιδική’ σοφία, ομορφιά κι αρμονία.

ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της μικρής ηρωίδας να το βρει και να το γνωρίσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να κατανοήσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.
Θα έρθει άραγε η στιγμή ν’ ανταμώσει με το Λευκό της Μπιζέλι; Και τότε, τι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved