Δεκατρείς θεατρικές παραστάσεις για παιδιά: Διαλέξτε μία κάθε σαββατοκύριακο και δείτε τις όλες

Αντί να επισκεφθείτε κάποιο πάρκο ή κάποιο παιδότοπο, προτιμήστε κάποια θεατρική παράσταση που σίγουρα θα ενθουσιάσει το ή τα παιδιά σας!

Δεκατρείς θεατρικές παραστάσεις για παιδιά: Διαλέξτε μία κάθε σαββατοκύριακο και δείτε τις όλες

Υπάρχουν πολλές παιδικές παραστάσεις στην Αθήνα που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας και εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε 13 από αυτές. Η ενασχόληση των παιδιών από μικρή ηλικία με την τέχνη του θεάτρου τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, για αυτό λοιπόν καλλιεργήστε την αγάπη για το θέατρο μέσα από τις επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις. Θα εκπλαγείτε πόσα μπορεί να μάθει ένα παιδί, μέσα από αυτές.

Μόμο, του Μίχαελ Εντε στο Μικρό Εθνικό!

momo parastasi

Ένας ύμνος στην αλήθεια, στην αγάπη και στη φιλία που ζωντανεύει σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, γεμάτη χιούμορ, χορό και σασπένς μέχρι την τελευταία στιγμή, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η ιστορία ξεκινά στα ερείπια ενός παλιού θεάτρου έξω από μια μεγάλη πόλη. Εκεί κατοικεί ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Μόμο, που έχει ένα καταπληκτικό χάρισμα: είναι υπέροχη ακροάτρια. Όταν οι Γκρίζοι Κύριοι εισβάλλουν στη ζωή των κατοίκων της μεγάλης πόλης οι άνθρωποι αλλάζουν σαν να έχουν μια απροσδιόριστη αρρώστια…

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 16:00 και κάθε Κυριακή στις 11:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Ενήλικες και 7€ Παιδιά

Εθνικό Θέατρο
Κτίριο Τσίλλερ
Κεντρική σκηνή
Αγ.Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
210 5288170 - 171

Οι Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια

efevreseis theatro gkloria omadiko

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια παρουσιάζει διάφορες… «Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη! Τα παιδιά γνωρίζουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας, γελώντας και διασκεδάζοντας! Μάλιστα! Και ως δια μαγείας μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν! Μαθαίνουν αβίαστα… διότι η σοφία κρύβεται στην απλότητα!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μειωμένο 10 €

Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7
Αθήνα

TERATA the musical από τον Γιώργο Θεοφάνους

Terata pict

Η πρώτη 4D θεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα από τον Γιώργο Θεοφάνους στο Σύγχρονο Θέατρο. Εξαιρετικές ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια, ειδικά εφέ και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές κάνουν την παράσταση μοναδική. Τι είναι τα ΤΕΡΑΤΑ; Ο Γιώργος Θεοφάνους έγραψε µια σύγχρονη ιστορία με πρωταγωνιστές μεταλλαγμένα τέρατα τα οποία ζουν κάτω από την γη, στην Χωµατοτερατερή, μετά τον τελευταίο πόλεμο µε τους ανθρώπους για το νερό. Έξυπνοι διάλογοι, μουσική και τραγούδια, μηνύματα και σκέψεις για το μέλλον του πλανήτη αλλά και την ευθύνη που έχουμε οι κάτοικοι του - μικροί και μεγάλοι – απέναντι του συνθέτουν το κείμενο.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: κάθε Σάββατο στις 14.30 και κάθε Κυριακή στις 11.30 και 14.30
Τιμές εισιτηρίων: Από 11,25-15 ευρώ.

Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45,
τηλ. 2103464380

Μουσική και Φίλοι στο Θέατρο Πόρτα

mousiki porta burger21 e1506684330897

Το Θέατρο Πόρτα υποδέχεται για πρώτη φορά τους μοναδικούς Burger Project, φιλοξενώντας τη νέα τους διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση «Μουσική και Φίλοι». Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια,μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται παρεόφωνο!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 17:30
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, ανέργων/άνω των 65 ετών/ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8€

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59
Αθήνα
210 77 11 333

Δον Κιχώτης, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου στο Θέατρο Παλλάς!

don kihotis paidiko pallas

Από τις 21 Οκτωβρίου, το Θέατρο Παλλάς υποδέχεται τον διασημότερο ήρωα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Δον Κιχώτη, σε μια μεγάλη παιδική παράσταση που προσεγγίζει με χιούμορ και ανανεωτικό πνεύμα το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Με τον Γιάννη Στάνκογλου ως Δον Κιχώτη, με τον Δημήτρη Πιατά στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα κι έναν εικοσαμελή θίασο από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες, η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: από 9 μέχρι 20 ευρώ

Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
21 0321 3100

Το αγόρι με τη βαλίτσα, από τον «Θίασο Ηλία Καρελλά» στο Θέατρο Κάππα

to agori me tin valitsa Krisia Naz

Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία, Μάικ Κένι παρουσιάζει ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα. Eνα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενήλικας) | 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, 65 ετών και άνω, με την επίδειξη κάρτας) | Ειδική τιμή για σχολεία και ομάδες

Θέατρο Κάππα
Παιδική σκηνή
Κυψέλης 2
Αθήνα

Το άγαλμα που κρύωνε: Παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη!

to agalma pou krione benaki e1507814850658

Η PRO4 -σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη- παρουσιάζει επί σκηνής το βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε». Tο έργο, απόσπασμα του οποίου περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη της ΣΤ’ Δημοτικού, θέτει στο επίκεντρο τη φιλία, τη νοσταλγία και την προσφυγιά με ό,τι εκείνη συνεπάγεται, και μεταφέρεται επί σκηνής από τον Λευτέρη Γιοβανίδη, σε μία υπέροχη παράσταση για παιδιά 5-12 ετών.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 15.00
Τιμές εισιτηρίων: 9€ (γενική είσοδος)

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη
Πειραιώς 138
Αθήνα

Ματίας ο Πρώτος, σε διασκευή Άλκης Ζέη στο Θέατρο Άλφα – Ιδέα!

matias o protos1 e1507288632629

Στην παιδική σκηνή του Άλφα Ιδέα τη σκυτάλη παίρνει η Άλκη Ζέη, απ´ τις πιο αγαπημένες συγγραφείς μικρών και μεγάλων, όπου ζωντανεύει και μεταφέρει στη σκηνή το έργο του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, «Ματίας ο Πρώτος». Ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα. Μια παράσταση, γεμάτη μουσική, γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:15
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 6 ευρώ (παιδικό), 8 ευρώ (ενήλικες), Ημέρα παράστασης: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ (ενήλικες)

Θέατρο Άλφα - Ιδέα
28ης Οκτωβρίου 37 & Στουρνάρα 51
Πολυτεχνείο

Ο Κώδικας του Κοντού Δράκου, του Παναγιώτη Τσιρίδη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

kodikas tou xrisou drakou e1507291201633

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Ντόχα του Κατάρ, «ο Κώδικας του κοντού δράκου» του Παναγιώτη Τσιρίδη επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η ομάδα Λογου Παίγνιον σε συμπαραγωγή με το ‘Ιδρυμα B. & M. Θεοχαράκη μας παρουσιάζουν για λίγες μόνο Κυριακές μία θεατρική παράσταση όπου ο κώδικας της μουσικής ξεκλειδώνει ανθρώπινες ιστορίες και καταφέρνει να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12.00
Τιμές εισιτηρίων: 6€

Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Αθήνα

Το κορίτσι που επιμένει…, στην σκηνή του Θεάτρου Άβατον!

to koritsi pou epimenei2

Το θέατρο Άβατον παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει»: ένα πρωτότυπο παραμύθι σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Σάββατο στις 15.00, Κυριακή στις 11.00
Τιμές εισιτηρίων: 8€ και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3
Γκάζι
2103412689

«Μέγας Αλέξανδρος» στο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Megas Aleksandros

Τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017-18 ανεβαίνει στη σκηνή η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μίας από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Μέμος Μπεγνής ενσαρκώνει τον Μακεδόνα βασιλιά σε ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώματα, φως και συναρπαστική πλοκή, το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αλλά και σε θεατές όλων των ηλικιών, καθώς είναι συνάμα επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό, καταφέρνοντας να ισοζυγιάσει και να συνταιριάσει αρμονικά τον μύθο με την ιστορική αλήθεια. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανέλαβε την παραγωγή, η οποία ξεκινάει από τις 22 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει πια καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, με θεατρικές παραγωγές αξιώσεων, όπου το κοινό μπορεί να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για σχολεία: 10:00
Σάββατο: 15:00
Κυριακή: 11:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 & 13€ (πλατεία) / 11€ (θεωρείο)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 50 & 45€ (πλατεία)/ 40€ (θεωρείο)
Σχολικές παραστάσεις: 7€
Προβλέπεται ειδική τιμή για ομαδικές κρατήσεις

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού-Παιδική σκηνή του «Ελληνικού Κόσμου»
Πειραιώς 254
Ταύρος
212 254 0300

Ο Αγησίλαγος του Δημήτρη Μπασλάμ στον «Ελληνικό Κόσμο»

ΑΓΗΣΙΆΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αγησίλαγος φοράει το καπέλο του σεφ και κατηφορίζει Πειραιώς 25. Από τις 15 Οκτωβρίου, για λίγες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού! Μετά από 150 sold out εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ, τώρα στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. έως τα τέλη Νοεμβρίου
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8€, σχολικές παραστάσεις: 6€

Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254
Ταύρος
212 254 0300

«Η Αυγή και ο Ανθός» στο Θέατρο 104

aygi

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού. Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ. (εκτός από 29/10 και 5/11)
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 5€ μειωμένο

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41
Γκάζι – Μετρό Κεραμεικός
21 0345 5020

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved