Καλοκαιρινό camp για παιδιά: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Τα σχολεία έχουν κλείσει και αν δεν έχετε βρει κάποιο καλοκαιρινό camp για τα παιδιά σας σίγουρα θα ψάχνετε κάποιο.

Καλοκαιρινό camp για παιδιά: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Πώς όμως μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο camp για τα παιδιά σας; Δείτε παρακάτω πέντε πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε πριν κάνετε την επιλογή σας.

1. Κάντε ένα πρώτο ραντεβού με τους αρμόδιους του camp

Ρωτήστε τους ποιες θα είναι ακριβώς οι δραστηριότητες που θα ακολουθούν τα παιδιά, ζητήστε τους να σας δείξουν τους χώρους που θα γίνονται τα αθλήματα, η ζωγραφική, η κολύμβηση, τι θα τρώνε και ποιες ώρες (αν μέσα στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το φαγητό) ή που θα διατηρείται το φαγητό που ενδεχομένως θα δίνετε εσείς στο παιδί.

kalokairino camp 1

2. Ρωτήστε το παιδί σας τι πραγματικά θα ήθελε να κάνει στο camp

Για παράδειγμα αν έχετε αγόρι που του αρέσει το ποδόσφαιρο, μπορείτε να ψάξετε ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα έχουν καλοκαιρινό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει αν ένα παιδί λατρεύει το μπάσκετ ή το μπαλέτο. Πολλές σχολές πραγματοποιούν καλοκαιρινά camps. Αν ωστόσο δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις και θέλουν να κάνουν λίγο από όλα, βρείτε camp που θα καλύπτουν τα πάντα από ζωγραφική και κολύμβηση μέχρι ποδόσφαιρο, χορό ή πολεμικές τέχνες.

3. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει το budget σας

Κάποια camp είναι ακριβά και κάποια άλλα είναι φθηνά. Κάντε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και μη διστάσετε να ρωτήσετε αν κάνουν κάποια καλύτερη τιμή σε περισσότερα παιδιά. Κάποια camps, εκτός από την έκπτωση που κάνουν όταν προκαταβάλλεται το απαιτούμενο ποσό, κάνουν μία επιπλέον έκπτωση όταν πηγαίνουν περισσότερα από 3 παιδάκια μαζί. Αν ναι, τότε ρωτήστε φίλες μαμάδες, αν ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους στο ίδιο camp. Και εσείς θα βγείτε κερδισμένες και εκείνες.

kalokairino camp 2

4. Δείτε αν οι ώρες σας βολεύουν

Σύμφωνα με το δικό σας ωράριο εργασίας θα εξαρτηθεί και το ωράριο που θα αφήσετε το παιδί σας σε ένα camp. Ρωτήστε ποιες ώρες ανοίγει και ποιες ώρες θα πρέπει στο τέλος να παραλάβετε το παιδί σας.

5. Σε «ποιον» θα εμπιστευθείτε το παιδί σας τόσες ώρες

Το πιο σημαντικό, ποτέ μη πιστεύετε ότι είναι «αδιάκριτη» ερώτηση να ρωτήσετε σε ποιον θα εμπιστευτείτε το παιδί σας και με ποιον θα περνά ένα ολόκληρο 8ωρο. Ζητήστε αν χρειαστεί να μάθετε περισσότερα πράγματα για τους εκπαιδευτές.

Να θυμάστε, τα καλοκαιρινά camps μπορούν να είναι μια απίστευτη εμπειρία και να δημιουργήσουν όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις στα παιδιά σας που θα κρατήσουν μια ζωή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved