Οι Science Reactors στο Athens Science Festival στις 19, 20 & 21 Απριλίου

2014-2024:Δέκα Χρόνια Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η Επιστήμηςαλλιώς

Οι Science Reactors στο Athens Science Festival στις 19, 20 & 21 Απριλίου

Οι Science Reactors συμμετέχουν στο Athens Science Festival, στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια σημαντικών και καινοτόμων επιστημονικών διοργανώσεων .

Το 2024 οι Science Rectors συμπληρώνουν και αυτοί τη δική τους 10ετή πορεία στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.

Επιστρέφουν, λοιπόν, στην Τεχνόπολη και στο Athens Science Festival, στον χώρο απ’ όπου στην ουσία «ξεπήδησαν». Εκεί έδωσαν τις πρώτες τους παραστάσεις, εκεί παρουσίασαν ένα άλλο «πρόσωπο» της επιστήμης, εκεί απέκτησαν τους πολυάριθμους φίλους τους, που γέλασαν μαζί τους, «συνομίλησαν», προβληματίστηκαν και άκουσαν με γλαφυρότητα και χιούμορ επιστημονικά θέματα της καθημερινότητάς μας.

Καθώς τα δικά τους «γενέθλια» συμπίπτουν με την αντίστοιχη επετειακή γιορτή του Athens Science Festival η παρουσία τους σ’ αυτό θα είναι δυναμική και αντισυμβατική μέσα και από τις τρεις δράσεις τους:

Athens-Science-Festival.jpg

Stand up Science (19/4-2130΄): με τίτλο: ‘Science Rap Πώς η Επιστήμη αποκτά ένα πλατύ χαμόγελο;

Science on stage(20/4-1600΄): θεατρική παράσταση CSI Science: Έγκλημα στο Εργαστήριο! Πώς η Επιστήμη γίνεται θέατρο και ανεβαίνει στη σκηνή;

Θα προηγηθεί παρουσίαση από ερευνήτριες του Ινστιτούτου Παστέρ : Αστροναύτες στο Εργαστήριο!

Stand up Science kids (21/4-1500’): Πώς δύσκολες επιστημονικές έννοιες μπορούν να γίνουν προσιτές στα παιδιά;

Χώρος: Δεξαμενές Καθαρισμού.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουν έναν παραγωγικό διάλογο με όλες τις ηλικίες, θα συνδυάσουν την Τέχνη με την Επιστήμη αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό της πρόσωπο με ένα και μοναδικό στόχο: τη διάχυση της γνώσης με τρόπο απλό, απολαυστικό, ανατρεπτικό και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να γίνεται αυτοσκοπός!!!

Μπορεί λοιπόν να ανασκευάσουν τον μύθο ότι οι επιστήμονες δεν διαθέτουν χιούμορ; Θα το αποδείξουν από σκηνής

Και επειδή πρόκειται για μια ομάδα ανατρεπτική, στο γιορτινό Stand upScience Rap της Παρασκευής ,θα χαρίσουν εκείνοι κάποια συμβολικά δώρα στο κοινό (με κλήρωση) - ανταπόδοση στην αγάπη των fanατικών τους φίλων με τους οποίους συμπορεύονται όλα αυτά τα χρόνια αλλά και με όποιους νέους αποκτήσουν… Να δούμε ποιοι θα είναι οι τυχεροί!!!

Τα δώρα είναι προσφορά από φορείς που τους έχουν στηρίξει ή έχουν συνεργαστεί μαζί τους σε διάφορες εκδηλώσεις τους. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.sciencereactors.gr & https://www.athens-science-festival.gr/festival-2024/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved