Δείτε τις καλύτερες παραστάσεις για παιδιά στο παραμυθένιο Christmas Castle στο ΟΑΚΑ

Η περίοδος των γιορτών είναι εδώ και όλες οι μανούλες δεν βλέπουμε την ώρα να τη ζήσουμε στο έπακρο μαζί με τα παιδάκια μας.

Δείτε τις καλύτερες παραστάσεις για παιδιά στο παραμυθένιο Christmas Castle στο ΟΑΚΑ

Περισσότερο, όμως, από τον καθένα, τα μικρά μας είναι εκείνα που ανυπομονούν να φορέσουν τα γιορτινά τους, να ξεκινήσουν το ατέλειωτο παιχνίδι τους, να κάνουν βόλτες στους στολισμένους με λαμπιόνια δρόμους και να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους θεατρικές παραστάσεις που κάθε χρόνο συνηθίζουμε να πηγαίνουμε.

1703680502399-727725618-christmas-castle-2.jpg

Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέστε και εσείς αν υπάρχει ένα μέρος που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και μπορεί να φέρει τη μαγεία των γιορτών στη ζωή των μικρών μας ξωτικών, σας έχουμε καλά νέα. Διότι, τις φετινές γιορτές, μπορούμε να τις απολαύσουμε στο Christmas Castle, το μαγικό χωριό που γεμάτο φως, χρώματα και χαρά, μάς υποδέχεται όλους, μικρούς και μεγάλους, στο ΟΑΚΑ Parking 5. Τώρα όλα τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, μπορούμε να τα συνδυάσουμε με δύο καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις: «Το καρναβάλι των Ζώων» και τα «Λάχανα και Χάχανα» που παρακολουθούμε όλοι δωρεάν, ζώντας την απόλυτη εορταστική εμπειρία.

christmas-castle-3.jpg

«Το καρναβάλι των ζώων»: Ένα ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής

Μέσα στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, το μαγικό χωριό Christmas Castle είναι σίγουρα ένας παραμυθένιος προορισμός και για εμάς και για τα παιδάκια μας. Ειδικά εάν βρεθούμε εκεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στις 4:30μμ, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Το καρναβάλι των Ζώων», διάρκειας 70 λεπτών, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη, κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη.

«Το καρναβάλι των Ζώων» παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο με εικόνες που έχουν αρχή και φινάλε. Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών καθώς και χορευτών παρουσιάζει την παράσταση με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδάκια μας να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα μικρά μας, μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι της παράστασης, έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα μουσικά όργανα και τα ακούσματα της κλασικής ορχήστρας με χιούμορ και suspense. Συναισθήματα, εικόνες και φαντασία για να αισθανθούμε όλοι τη χαρά των γιορτών μέσα από την ανακάλυψη ενός νέου κόσμου για τα αγαπημένα μας παιδάκια, αυτόν της κλασικής μουσικής.

christmas-castle-4.jpg

«Λάχανα και Χάχανα. Ο καλός μου εαυτός»: Όταν η μαθησιακή διαδικασία των παιδιών γίνεται παιχνίδι

Από την άλλη, αν βρεθούμε στο Christmas Castle την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6:30μμ, ένας είναι ο προορισμός: Η θεατρική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα. Ο καλός μου εαυτός», διάρκειας 70 λεπτών.

Τι καλύτερο από το να γνωρίζουμε πως το εγχείρημα για το σχεδιασμό μίας θεατρικής παράστασης που πρόκειται να παρακολουθήσουμε με τα παιδάκια μας ξεκίνησε από έναν πατέρα και συγκεκριμένα τον συνθέτη, τον Τάσο Ιωαννίδη, που επιχείρησε να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της Α’ Δημοτικού́ για να βοηθήσει τη μικρή́ του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα;

christmas-castle-5.jpg

Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο καλός μου εαυτός» από την παιδική σκηνή Χρήστου Τριπόδη και την εταιρία ΜΕΘΕΞΙΣ πρόκειται πραγματικά για μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τον λόγο. Το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων, ό,τι δηλαδή θέλουμε να μάθουμε στα παιδάκια μας για να μπορέσουν αργότερα να στέκονται στα πόδια τους.

Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω» αποτελεί το «μαγικό κλειδί» που μπορεί να κάνει την παράσταση αυτή τόσο αγαπητή στα μικρά μας. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα ταξιδεύουν τα παιδάκια μας σε ένα μονοπάτι αναζήτησης του καλού τους εαυτού μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα τραγούδια της αγαπημένης σειράς «Λάχανα και Χάχανα» καθώς και σε καινούργια τραγούδια γεμάτα χιούμορ και…καλοσύνη.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουν τα παιδιά μας πώς η μαθησιακή διαδικασία μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια μέσα από τη μουσική και το τραγούδι;

christmas-castle-6.jpg

Όλες οι μανούλες κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώνουμε κάθε επιθυμία των μικρών μας ξωτικών, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια των γιορτών. Και φέτος, με μία επίσκεψη μας στο Christmas Castle έχουμε την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε κάθε ανάγκη τους, να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών που τόσο αγαπάμε και να παρακολουθήσουμε αγαπημένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, όπως είναι «Το καρναβάλι των Ζώων» και το «Λάχανα και Χάχανα. Ο καλός μου εαυτός».

christmas-castle-7.jpg

Μόνο στο Christmas Castle, αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, 28 και 29 Δεκεμβρίου, ζούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρακολουθώντας καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις δωρεάν, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τα παιδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved