Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Τι να κάνετε στο σπίτι ή και εκτός εάν δεν φύγετε για το τριήμερο.

Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις δραστηριότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Bigstock

Το τέλος αυτής της εβδομάδας μας βρήκε με νέο μήνα. Ο Ιούνης είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένονται τα πρώτα 30άρια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, πολλοί είναι αυτού που δεν εργάζονται, τα σχολεία είναι κλειστά και είναι ευκαιρία για να κάνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο.

Τι μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός σπιτιού στην πόλη; Οι προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε παζλ με ξυλάκια παγωτό

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε παζλ για νήπια.

Bigstock

Tα παζλ είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν την προσοχή, τη μνήμη και την παρατηρητικότητά τους. Επίσης, η ενασχόληση με παζλ καλλιεργεί την κριτική σκέψη και βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε παζλ για παιδιά κάθε ηλικίας. Εναλλακτικά υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε και τα δικά σας. Ένας τρόπος είναι χρησιμοποιώντας ξυλάκια παγωτού. Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα.

Ή ακρίδες από ξύλινα μανταλάκια

kataskeui-akrides-1.jpg

Πηγή φωτογραφίας: kiwico.com

Μία ακόμα κατασκευή που μοιραστήκαμε μαζί σας μέσα στην εβδομάδα είναι αυτή για χοροπηδηχτές ακρίδες που μπορείτε να φτιάξετε με ξύλινα μανταλάκια και μερικά ακόμα υλικά. Εδώ το άρθρο μας με τα υλικά και τις οδηγίες.

Πηγαίνετε σινεμά

disney-ariel-tainia.jpg

Το πόστερ της νέας ταινίας Disney, Η Μικρή Γοργόνα.

Τα παιδιά λατρεύουν το σινεμά όχι μόνο λόγω των ταινιών, αλλά και λόγω του χώρου. Αυτήν την περίοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες παίζεται η «Μικρή Γοργόνα». Είναι η ιστορία της αγαπημένης Άριελ με μία μοντέρνα προσέγγιση και άκρως ρεαλιστικά πλάνα. Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Rob Marshall.

Ή θέατρο

Πρώτη επιλογή «τα Πιγκουινάκια». Μία διαδραστική παράσταση σε ένα παγωμένο τοπίο με αληθινό χιόνι επί σκηνής. «Τα Πιγκουινάκια», παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι κάθε Κυριακή στις 15:00 και μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση.

Δεύτερη επιλογή το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο White Puppet». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγαίνετε βόλτα στα πάρκα τη Αθήνας

Για όσους ακόμα δεν τολμούν να βουτήξουν υπάρχει και η εναλλακτική της βόλτας στη φύση για το τριήμερό σας. Υπάρχουν πάρκα και άλση στην πρωτεύουσα που προσφέρονται για βόλτα, πικ νικ και ποδηλατάδες και σίγουρα τα μικρά σας. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved