Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα και θεατρικές παραστάσεις. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά κατασκευές, πειράματα ή να δείτε σινεμα και θεατρικές παραστάσεις. 

Bigstock

Όσο πλησιάζουμε στο κλείσιμο των σχολείων τόσο περισσότερο ξεμυαλίζονται τα παιδιά. Το Σαββατοκύριακο είναι πάντως ευκαιρία να περάσετε χρόνο οικογενειακά, να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε κάνοντας όλοι μαζί δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.

Παρακάτω οι προτάσεις μας όπως κάθε Παρασκευή.

Φτιάξτε ένα λιοντάρι από χαρτόνι και λουλούδια

https://www.instagram.com/p/CrNTM3bNjYU

Στην επόμενη βόλτα στην εξοχή μαζέψτε λουλούδια και αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό λιοντάρι με λουλούδια και χαρτόνι. Θα χρειαστείτε μόλις τέσσερα υλικά και σίγουρα το μικρό σας θα κατενθουσιαστεί, ένα παραπάνω αν έχει τρέλα με τη ζούγκλα και τα άγρια ζώα.

Δείτε τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Κάντε το πείραμα με το αόρατο μελάνι

peirama-em-xymo-lemoniou-2.jpg

Τα πειράματα είναι μία εξίσου ωφέλιμη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα πείραμα που θυμίζει ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Δημιουργήστε αόρατο μελάνι από χυμό λεμονιού και γράψτε «κρυφά» μηνύματα ο ένας στον άλλον.

Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε με φύλλα και κλαδιά

zografiki-me-pinela-(1).jpg

Φτιάξτε αυτοσχέδια πινέλα με φύλλα, κλαδιά και σπάγκο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ξεχωριστές δημιουργίες και να δοκιμάσετε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες τεχνοτροπίες.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Δείτε την Άριελ στο σινεμά

disney-ariel-tainia.jpg

Το πόστερ της νέας ταινίας Disney, Η Μικρή Γοργόνα.

Η «Μικρή Γοργόνα» έκανε πρεμιέρα χθες στους κινηματογράφους και αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να την απολαύσετε παρέα με τα παιδιά. Η σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Rob Marshall, η μοντέρνα προσέγγιση της ιστορίας και φυσικά τα άκρως ρεαλιστικά πλάνα υπόσχονται μία ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη και κατάλληλη για παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Πηγαίνετε θέατρο

Πρώτη επιλογή «τα Πιγκουινάκια». Μία διαδραστική παράσταση σε ένα παγωμένο τοπίο με αληθινό χιόνι επί σκηνής. «Τα Πιγκουινάκια», παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι κάθε Κυριακή στις 15:00 και μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση.

Δεύτερη επιλογή το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο White Puppet». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δείτε περισσότερα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved