Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ και η ΚΟΑ στηρίζουν το «Μαζί για το Παιδί»

Μια μοναδική συναυλία Κυριακή 28 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ και η ΚΟΑ στηρίζουν το «Μαζί για το Παιδί»

Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ επιστρέφει στην Αθήνα για να συναντήσει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μαζί να στηρίξουν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» σε μια μοναδική συναυλία, την Κυριακή 28 Μαίου, στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί τους και ο διάσημος Αμερικανός τσελίστας Ζυλ Μπέιλι.

Ο θρυλικός αρχιμουσικός, Κρίστοφ Έσενμπαχ, επιστρέφει στο πόντιουμ ως ανεκτίμητος Δάσκαλος και έμπιστος συνοδοιπόρος της Ορχήστρας, έτοιμος να αναδείξει την ουσία της μουσικής. Αυτή τη φορά, ηγείται της απαιτητικής Πέμπτης Συμφωνίας του Άντον Μπρούκνερ, ενός συνθέτη που για εκείνον σημαίνει «τα πάντα! την ελπίδα, το βάθος και την εσωτερική γαλήνη». Ο ίδιος ο δημιουργός της, απέδιδε στη Συμφωνία το προσωνύμιο «Φανταστική», ενώ το έργο διαθέτει ουκ ολίγες καινοτομίες.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο βραβευμένος με Grammy, τσελίστας Ζυλ Μπέιλι αναμετράται με το «εξομολογητικό» Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Έντουαρντ Έλγκαρ. Η σύνθεση, έμελλε να είναι το τελευταίο μεγαλεπήβολο συμφωνικό έργο του Έλγκαρ, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες του.

zil-beily.jpg

Με αφορμή την συναυλία ο Κρίστοφ Έσενμπαχ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Αθήνα για άλλη μια συναυλία υπέρ του «Μαζί για το Παιδί». Μια οργάνωση που είναι υποδειγματική και ιδιαίτερα σημαντική για τους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε. Θα ερμηνεύσουμε την Πέμπτη Συμφωνία του Άντον Μπρούκνερ, ένα πραγματικά πολύ απαιτητικό έργο. Ωστόσο, όταν ήμουν παιδί ο Μπρούκνερ σήμαινε τα πάντα για μένα. Η μουσική του ήταν γεμάτη ελπίδα, βάθος και εσωτερική γαλήνη».

Μαζί τους η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές: 60€, 45€, 35€, 25€ και 20€ (εκπτωτικό)

Για αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΕΛΓΚΑΡ (1857-1934)

Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85

ΑΝΤΟΝ ΜΠΡΟΥΚΝΕΡ (1824–1896)

Συμφωνία αρ. 5 σε σι ύφεση μείζονα

ΣΟΛΙΣΤ | Ζυλ Μπέιλι, βιολοντσέλο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Κρίστοφ Έσενμπαχ

19:30 | Δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved