Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο

Προτάσεις για χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο

Κορίτσι κάνει ποδήλατο στην εξοχή.

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το τριήμερο της πρωτομαγιάς είναι ευκαιρία για ξεκούραση, χρόνο με την οικογένεια και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.

Ανοιξιάτικο πείραμα με φύλλα

Τα πειράματα είναι μια ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά που τα βοηθά όχι μόνο να ενισχύσουν την παρατηρητικότητά τους και τις κινητικές τους δεξιότητες.

Για το τριήμερο σας προτείνουμε ένα πείραμα ανοιξιάτικο με λίγα υλικά που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σε λίγα μόνο λεπτά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φύλλο με το κοτσάνι
  • 1 ή περισσότερα λουλούδια κομμένα από το κοτσάνι
  • 1 ποτήρι γυάλινο με νερό
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Ψαλίδι

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα πειράματα για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Ανοιξιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί υγείας

anoiksiatikes-kataskeues-apo-rolo.jpg

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα είναι άστατος την Πρωτομαγιά. Μπορείτε, ωστόσο να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας φτιάχνοντας κατασκευές με λουλούδια σε έντονα, ανοιξιάτικα χρώματα. Δείτε μερικές ιδέες εδώ και αναλυτικά τις οδηγίες για το πώς να τα φτιάξετε.

Πικ-νικ στο μπαλκόνι

Οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν και σιγά σιγά ξεκινά η σεζόν του μπαλκονιού. Τι να κάνετε αν ο καιρός το τριήμερο δεν επιτρέπει το πικ-νικ στο πάρκο; Πικ-νικ στο μπαλκόνι. Είναι κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό, τουλάχιστον για τα παιδιά.

Φτιάξτε με τα παιδιά ανοιξιάτικα μπισκότα

https://www.instagram.com/p/CcsjW06ssdY

Η μαγειρική για τα παιδιά είναι μία δραστηριότητα δημιουργική και διασκεδαστική. Αυτό το τριήμερο μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε μαζί λιχουδιές που εκτός από υπέροχη γεύση θα έχουν και ιδιαίτερη εμφάνιση. Τι σας προτείνουμε; Ανοιξιάτικα μπισκότα σε σχήμα λουλουδιών, μελισσών κ.α.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη βασική συνταγή και ιδέες διακόσμησης με ζαχαρόπαστα και όχι μόνο.

Δείτε ταινία όλοι μαζί

Το τριήμερο που ο ελεύθερος χρόνος ο δικός σας και των παιδιών είναι περισσότερος, είναι ευκαιρία να περάσετε ένα χαλαρό και ευχάριστο απόγευμα βλέποντας ταινία. Επιλέξτε μαζί με το παιδί, ανάλογα με την ηλικία του και τη διάθεσή σας.

Μία επιλογή είναι η ταινία «Πίτερ Παν & Γουέντι» η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στο Disney +.

Επίσκεψη σε πάρκα και άλση της Αττικής

Ο καιρός όπως όλα δείχνουν θα είναι άστατος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλειστείτε στο σπίτι. Σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν, άλση, πάρκα και ανοιχτοί χώροι που ενδείκνυνται για βόλτα και παιχνίδι. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved