Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών: Το πασχαλινό παιχνίδι που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ένα πασχαλινό έθιμο του εξωτερικό που τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλές και στην Ελλάδα.

Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών: Το πασχαλινό παιχνίδι που θα λατρέψουν τα παιδιά

Παιδιά παίζουν το κυνήγι των κρυμμένων αυγών στον κήπο.

Bigstock

Το egg hunt ή αλλιώς το κυνήγι των κρυμμένων αυγών παίζεται ανήμερα του Πάσχα ή και λίγο νωρίτερα. Είναι ένα δημοφιλές έθιμο στην Αμερική και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και παρόλο που δεν είναι στις δικές μας παραδόσεις, σίγουρα πρόκειται για μία διασκεδαστική δραστηριότητα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Πώς παίζεται το κυνήγι των κρυμμένων αυγών

Το παιχνίδι θυμίζει το γνωστό κυνήγι του θησαυρού μόνο που αντί για γρίφους και άλλα κρυμμένα αντικείμενα οι γονείς (ή σύμφωνα με το έθιμο ο πασχαλινό κούνελος) κρύβουν στα σπίτια και στις αυλές πασχαλινά αυγά. Τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν και νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει βρει περισσότερα.

Κοριτσάκι έχει βάλει αυγά στο φόρεμά του.

Bigstock

Πώς να διοργανώσετε το κυνήγι των κρυμμένων αυγών στο σπίτι

Εάν θέλετε να παίξετε και εσείς το κυνήγι των κρυμμένων αυγών επιλέξτε τις κρυψώνες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Βασικό επίσης είναι ότι δεν πρέπει να κρύβετε πάνω από ένα αυγό σε κάθε κρυψώνα. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής, ανταμείψτε όλους τους συμμετέχοντες με πασχαλινές λιχουδιές.

Παρακάτω τα βήματα αναλυτικά:

Βήμα #1: Συγκεντρώστε τα αντικείμενα που θα κρύψετε. Αυτά μπορεί να είναι πασχαλινά αυγά αληθινά, ψεύτικα ή σοκολατένια. Κάποιοι το παίζουν και με άλλα αντικείμενα όπως πασχαλινά διακοσμητικά ή γλυκά.

Βήμα #2: Καταγράψτε τα κρυμμένα αντικείμενα σε μία λίστα ώστε να γνωρίζει το παιδί πόσα και τι θα πρέπει να αναζητήσει.

Βήμα #3: Κρύψτε τα αντικείμενα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι ή εκτός σπιτιού. Φροντίστε ώστε τα σημεία να μην είναι πολύ εμφανή, αλλά ούτε και δυσεύρετα.

Βήμα #4: Δώστε στα παιδιά καλαθάκια, τσαντάκια ή ό,τι άλλο έχετε για να συγκεντρώνει μέσα τα αντικείμενα που βρίσκει.

Το έθιμο του πασχαλινού κούνελου

Ο κούνελος του Πάσχα, είναι φολκλορική φιγούρα και ταυτόχρονα σύμβολο της άνοιξης σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Απεικονίζεται σαν λαγός που φορά ρούχα και κρατά πασχαλινά αυγά.

Η ρίζες του βρίσκονται στην Λουθηρανή Γερμανία όπου κατά το έθιμο είχε το ρόλο του δικαστή και αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών κα την αρχή των εορτών του Πάσχα. Εκτός από τα αυγά, συχνά κρατούσε καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved