Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 18:30 στον κινηματογράφο Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109).

Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;

To 23o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Animasyros και τη Feelgood Entertainment (διανομέα της ταινίας) σε πρεμιέρα για την Ελλάδα τη βραβευμένη ταινία animation Ο μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;

Η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που επιλέχθηκε φέτος στις Κάννες είναι ένας φόρος τιμής στους «πατέρες» του Μικρού Νικολά, René Goscinny και Jean-Jacques Sempé. Η ταινία αφηγείται τη διαδικασία δημιουργίας του ήρωα που εξακολουθεί να μας συγκινεί. Το σενάριο, που ανατέθηκε στην Anne Goscinny (κόρη του Goscinny) και τον Michel Fessler, είναι βασισμένο σε ακριβή γνώση γεγονότων που βίωσε ο πατέρας της μαζί με τον Jean-Jacques Sempé. Αυτή η ταινία είναι λοιπόν και η ιστορία μιας φιλίας. Ένα ποιητικό και αστείο έργο, οπτικά πολύ πλούσιο, με τις φωνές των Alain Chabat και Laurent Lafitte.

ΣΥΝΟΨΗ

Ανάμεσα στη Μονμάρτη και το Saint-Germain-des-Prés, σκυμμένοι πάνω σε μια μεγάλη λευκή κόλλα, ο Jean-Jacques Sempé και ο René Goscinny δημιουργούν ένα γελαστό, σκανταλιάρικο αγοράκι, τον Μικρό Νικόλα. Ανάμεσα σε φιλίες, καβγάδες, παιχνίδια, σκανταλιές και άπειρες τιμωρίες, ο Νικόλας εισβάλλει στο εργαστήρι των δημιουργών του και τους προκαλεί με αστείο τρόπο. Ο Sempé και ο Goscinny θα του διηγηθούν τη συνάντησή τους, τη φιλία τους, αλλά και την καριέρα τους, τα μυστικά τους και τα παιδικά τους χρόνια.

o-mikros-nikolas.jpg

Σκηνοθεσία: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre ▪ Σενάριο: Michel Fessler, Anne Goscinny ▪ Με τους: Alain CHABAT (René Goscinny), Simon FALIU (Le Petit Nicolas), Laurent LAFITTE (Jean-Jacques Sempé)

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΕΠΙΛΟΓΗ:

Διεθνές Φεστιβάλ Animation του Annecy 2022 — Βραβείο Cristal καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους

Cannes 2022 — Επίσημη επιλογή με ειδική προβολή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved