Elf on the Shelf: Η χριστουγεννιάτικη παράδοση που ήρθε για να μείνει

Ποιος είναι ο σκανταλιάρης Elf και γιατί αυτό το έθιμο θα το λατρέψουν και τα δικά σας παιδιά.

Elf on the Shelf: Η χριστουγεννιάτικη παράδοση που ήρθε για να μείνει
Instagram / bloom.well.being

Τα Χριστούγεννα και όλη η περίοδος των γιορτών θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς τα έθιμα και τις παραδόσεις. Φανταστείτε να μην στολίζατε δέντρο, να μην λέγατε τα κάλαντα παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να μη φτιάχνατε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Εκτός από τα ελληνικά έθιμα που γνωρίζουμε και αγαπάμε, υπάρχουν και τα έθιμα του εξωτερικού. Από τα πιο δημοφιλή είναι το Elf on the Shelf που γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ποιος είναι ο Elf

Ο Elf είναι ίσως το πιο διάσημο και γνωστό Ξωτικό των Χριστουγέννων. Είναι ο μικρός βοηθός του Άγιου Βασίλη ο οποίος κατασκοπεύει τα παιδιά και τη συμπεριφορά τους.

Δημιουργός του χαρακτήρα είναι η συγγραφέας Carol V. Aebersold και την κόρη της, Chanda, που έγραψαν το βιβλίο «The Elf on the Shelf: A Christmas Tradition» και παράλληλα κυκλοφόρησαν και την φιγούρα Elf.

Σύμφωνα με το βιβλίο, τα ξωτικά τρυπώνουν στα σπίτια των οικογενειών και κατασκοπεύουν τα παιδιά από την ημέρα των Ευχαριστιών μέχρι και τα Χριστούγεννα. Κάθε βράδυ επιστρέφουν στον Βόρειο Πόλο για να αναφέρουν στον Άγιο Βασίλη όσα έχουν δει για τη συμπεριφορά των παιδιών και το επόμενο πρωί επιστρέφουν για να συνεχίσουν τη δουλειά τους, κρύβονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού και περιμένουν τα παιδιά να τα βρουν.

elf-on-the-shelf.jpg

Κανόνες και τι να κάνετε

#1 Ο πρώτος και βασικότερος κανόνας είναι ότι το παιδί δεν μπορεί να αγγίξει το Ξωτικό γιατί τότε θα χαθεί η μαγεία και το Ξωτικό δεν θα μπορεί να γυρίσει στον Βόρειο Πόλο ούτε να μεταφέρει όσα έχει δει ή τις ευχές των παιδιών στον Άγιο Βασίλη.

#2 Το ξωτικό καταλαβαίνει πότε κάποιος τον κοιτάει και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν τα παιδιά είναι ξύπνια δεν κουνιέται καθόλου.

Γιατί θα λατρέψουν την παράδοση με τον Elf και τα δικά σας παιδιά

Τα παιδιά φυσικά ενθουσιάζονται με αυτό το πολυήμερο κρυφτό.

Κάθε πρωί ξυπνούν και ψάχνουν να βρουν το ξωτικό τους. Παρατηρούν έαν έχουν κάνει κάποια σκανταλιά, εάν τους έχουν αφήσει κάποιο δωράκi.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το έθιμο στις δικές σας συνήθειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε σε ένα πιατάκι μπισκότα για τον Elf, όπως κάνετε και για τον Άγιο Βασίλη.

Η συγκεκριμένη παράδοση θυμίζει πιο πολύ παιχνίδι και είναι διασκεδαστική και για τους γονείς. Θα πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να σκεφτείτε μέρη που θα μπορούσατε να κρύψετε το ξωτικό ή ακόμα και να αναπαραστήσετε συγκεκριμένες σκηνές όπως η παρακάτω.

Απίθανο, έτσι δεν είναι;

https://www.instagram.com/p/Cl0esR5gIlG
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved