«Ελληνικός Κόσμος»: 3D Εικονική Περιήγηση με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αιώνα π.Χ.

  • Δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022

     

«Ελληνικός Κόσμος»: 3D Εικονική Περιήγηση με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αιώνα π.Χ.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 με μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω.

3D Eικονική Περιήγηση με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αιώνα π.Χ.

3 d

Με ένα mini ipad και την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού « Ελληνικός Κόσμος», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα μνημεία και ιερά κτήριά της.

Μέσα από την εικονική περιήγηση, την παρατήρηση και τη συλλογή πληροφοριών με τη μορφή ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία του ιερού, καθώς επισκέπτονται δημόσια κτήρια, όπως το Γυμνάσιο, Ναούς, το Στάδιο, αλλά και αφιερώματα των πόλεων, αγάλματα κ.ά.

arxaia olibiaΤο θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

• Βιωσιμότητα
• Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα
• Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα της ψηφιοποίησης, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Πληροφορίες δράσης
Ημέρα: Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 / 13:00 / 15:00
Διάρκεια: 40’ λεπτά
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο Τ. 212 254 0000.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved