Μαρία Παπαλάμπρου: «Τώρα που η κόρη μου έγινε 17 ετών μπορώ να ασχοληθώ με τα παιδιά των ...άλλων»

Η ηθοποιός και παραγωγός Μαρία Παπαλάμπρου μιλάει με ενθουσιασμό στο Mothersblog.gr για το Kids Dream Festival που θα φιλοξενηθεί στο Άλσος Στρατού στο Γουδή στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022 .

Μαρία Παπαλάμπρου: «Τώρα που η κόρη μου έγινε 17 ετών μπορώ να ασχοληθώ με τα παιδιά των ...άλλων»

Η Μαρία Παπαλάμπρου μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, επέστρεψε στη χώρα μας και φέτος διοργανώνει για πρώτη φορά το φεστιβάλ Kids Dream Festival.

Η ίδια το χαρακτηρίζει ένα παιδοκεντρικό φεστιβάλ το οποίο όμως θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Γι΄αυτό άλλωστε προβλέπονται δράσεις όχι μόνο για τα παιδιά – κάθε ηλικίας – αλλά και για τους γονείς που θα είναι μαζί τους.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ όπου το παιδί θα παίξει, θα χαρεί και θα ψυχαγωγηθεί μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μέχρι αρωματοθεραπεία και μασάζ για μωρά, ήταν αποτέλεσμα της δικής της ανάγκης για κάτι πρωτότυπο και μοντέρνο.

Ένα φεστιβάλ που να περνά το μήνυμα ότι «το ευ ζην είναι στάση ζωής που μπορεί κανείς να υιοθετήσει από τα πρώτα στάδια της ζωής του».

maria papalabrou2

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Kids Dream Festival;

Η παραμονή της οικογένειάς μου στο Βερολίνο αλλά και τα ταξίδια μας σε όλη την Ευρώπη, τότε που η κόρη μου ήταν σε ηλικία να επισκέπτεται παρόμοια Festival, μου έδωσε ποικίλα ερεθίσματα και άφησε πολύ ωραίες αναμνήσεις. Τώρα λοιπόν που η κόρη μου έγινε 17 και έχω πια τον χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά των …άλλων, θέλησα να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ πρωτότυπο και μοντέρνο, με πολλή αγάπη και έγνοια για ποιότητα σε όλες τις εκφάνσεις και δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνει. Ενα φεστιβάλ παιδοκεντρικό “ για τα μάτια των παιδιών και μέσα από την ματιά τους” το οποίο θα απολαύσει και όλη η οικογένεια.

Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο φεστιβάλ από άλλα παρόμοια και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Στο Kids Dream Festival θελήσαμε η ομάδα μου και εγώ, να περάσουμε το μήνυμα ότι το ευ ζην είναι στάση ζωής που μπορεί κανείς να υιοθετήσει από τα πρώτα στάδια της ζωής του. Δίνουμε σημασία στην άθληση, στην επαφή με το σώμα, στην διατροφή, στην οικολογία και φυσικά στην τέχνη. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει από γιόγκα, ται-τσι και αυτοάμυνα, μίνι τένις και αναβίωση των παιχνιδιών της αλάνας, μέχρι αρωματοθεραπεία και μασάζ για μωρά. Δράσεις γύρω από την τεχνολογία και πλανητάριο. Μαζί θα μαγειρέψουμε, θα φτιάξουμε καλλυντικά και αφεψήματα με ελληνικά βότανα, θα ζωγραφίσουμε, θα δημιουργήσουμε με ανακυκλωμένα υλικά, θα χορέψουμε ζούμπα.

Μεγάλο είναι και το πρόγραμμα των παραστάσεων και των προβολών που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς με την συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών.

Το Kids Dream Festival απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά του δημοτικού μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Περιμένουμε όλα τα παιδιά, υπάρχει προσβασιμότητα για παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες τα οποία μπορούν να συμμετέχουν παντού. Το ποικίλο πρόγραμμα του Kids Dream Festival δεν αποκλείει κανέναν.

Τι μπορεί να αποκομίσουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο φεστιβάλ;

Με δύο λέξεις Χαρά και Ψυχαγωγία. Με τον πιο ευχάριστο τρόπο, μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση, τα παιδιά θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες και φιλοδοξούμε όσα θα ζήσουν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης και μετά την αποχώρησή τους από το φεστιβάλ.

maria papalabrou4 2

Πιστεύετε ότι ήταν κάτι που έλειπε ή λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες δράσεις που γίνονται για παιδιά;

Φυσικά και νιώσαμε ότι έλειπε μια τέτοια καλοκαιρινή πρόταση από την πόλη μας. Σκεφτείτε στο Κέντρο της Αθήνας σε ένα όμορφο, καταπράσινο περιβάλλον, με άνετο ελεύθερο parking στο Άλσος, και πολύ εύκολη προσέγγιση με τα ΜΜΜ, όπως Μετρό και Λεωφορεία, να έχεις συγκεντρώσει τέτοια ποικιλία δραστηριοτήτων οι οποίες συνεχώς θα εναλλάσσονται. Να υπάρχουν προτάσεις για εργαστήρια αθλητικά, τέχνης, δημιουργικότητας, διατροφής, ψυχολογίας, τεχνολογίας, για ορθή διαχείριση της ανακύκλωσης, παρουσιάσεις βιβλίων, παραστάσεις μουσικής και θεάτρου, παρελάσεις από αγαπημένους χαρακτήρες, buble show και πολλές εκπλήξεις.

Έχουμε γίνει και εμείς παιδιά όσο ασχολούμαστε με αυτό το υπέροχο project το οποίο έχει ευρωπαϊκό άρωμα με ελληνικά συστατικά έμπνευσης.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και γωνιές αποκλειστικά για γονείς. Μπορείτε να μας πείτε τι θα αφορούν;

Έχουμε σκεφτεί πολύ τους γονείς και θέλουμε να τους δώσουμε την ελευθερία της επιλογής για το πως θα περάσουν και εκείνοι το χρόνο τους. Οι χώροι της εστίασης θα τους προσφέρουν την δυνατότητα της άνετης διαμονής με πολλές προτάσεις. Υπάρχουν εργαστήρια μόνο για γονείς αλλά και μεικτά στα οποία μπορούν να μοιραστούν την βιωματική εμπειρία με τα παιδιά τους. Μπορούν άνετα να οργανώσουν την επίσκεψή τους ως ημερήσια εξόρμηση για να χαρούν όλη την ποικιλία των δράσεων.

Στόχος σας είναι το Kids Dream Festival να καθιερωθεί και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, ενδεχομένως και με μεγαλύτερη διάρκεια;

Μας ενδιαφέρει να το καθιερώσουμε βεβαίως, και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, να το παρουσιάζουμε φυσικά κάθε καλοκαίρι αλλά και να συνεχίζουμε με διάφορες δράσεις και αφιερώματα όλο τον χρόνο. Είναι ένα ονειρεμένο φεστιβάλ και τα όνειρα δεν είναι μόνο καλοκαιρινά!

Εκτός από το φεστιβάλ, θα περιμένουμε κάτι άλλο από εσάς το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο;

Ως ηθοποιός σχεδιάζω την επόμενη θεατρική μου δουλειά για το φθινόπωρο. Στο μεταξύ με την εταιρεία μου Robin 4 Arts και με την ιδιότητά μου ως παραγωγός, ετοιμάζουμε εκτός από το Kids Dream Festival, την εξαιρετική συναυλία μας, το γεγονός του καλοκαιριού, Scorpions - Alice Cooper στο ΟΑΚΑ και το φθινόπωρο το εκπληκτικό PIANO CITY Athens, ένα μουσικό project που θα μετατρέψει την πόλη για ενα τριήμερο σε μια μεγάλη συναυλιακή αίθουσα. Και φυσικά οι προκλήσεις συνεχίζονται!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και τις δράσεις του Kids Dream Festival, εδώ.

KidsDreamFestival
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved