Δύο τελευταίες Κυριακές για την Παιδική Σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο

  • Η Βασίλισσα των πάντων
  • Αβγώ
  • Ένας ελέφαντας στο Δωμάτιο
  • Σβήσε το φως!
Δύο τελευταίες Κυριακές για την Παιδική Σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο

Μέσα σε μια δύσκολη σεζόν που αναπάντεχα σημείωσε θετικό πρόσημο, φιλοξενώντας ήδη 13.000 παιδιά, η Παιδική Σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής ρίχνει αυλαία μέσα στον Μάιο με δυο τελευταίες παραστάσεις για τα τέσσερα θεατρικά της έργα.

megaro

Η Βασίλισσα των πάντων

Δύο τελευταίες παραστάσεις 8 και 22 Μαΐου θεατρική παράσταση για βρέφη 10 μηνών – 3 ετών

Η μαγική και πολύχρωμη βρεφική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των πάντων», από τους δημιουργούς του «Θα Βγω απ’το Αυγό» και «Μουσικές Εποχές», με την σκηνοθεσία του Λάμπρου Φισφή απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους και με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια!

Καθισμένοι σε μαξιλάρια ή μικρά καρεκλάκια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονται στην ατομική τους τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Κυριακές: 8 Μαΐου 15:00, 22 Μαΐου 12:30

Διάρκεια: 40 λεπτά

Τιμές: € 15 (παιδί + 1 συνοδός), € 18 (παιδί + 2 συνοδοί), € 8 επιπλέον παιδί

https://www.ticketservices.gr/event/mmb-vasilissa-ton-panton/?lang=el

Αβγώ

Δύο τελευταίες παραστάσεις 8 και 22 Μαΐου θεατρική παράσταση για βρέφη 10 μηνών – 3 ετών

Βρέφη από την ηλικία των 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους πολύ μικρούς θεατές.

Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

Κυριακές: 8 & 22 Μαΐου, 10:30

Διάρκεια: 40 λεπτά

Tιμές: € 15 (παιδί + 1 συνοδός), € 18 (παιδί + 2 συνοδοί), € 8 επιπλέον παιδί

https://www.ticketservices.gr/event/mmb-avgo/?lang=el

Ένας ελέφαντας στο Δωμάτιο

Δύο τελευταίες παραστάσεις 8 και 15 Μαΐου θεατρική παράσταση για παιδιά 3-9 ετών

Για δεύτερη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη, ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Πώς μπορεί ένα παιδί να συνδεθεί με τη μνήμη; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του…

Κυριακές: 8 & 15 Μαΐου, 11:30

Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Tιμές: €8.00 ομαδικό, €10.00 ατομικό

https://www.ticketservices.gr/event/enas-elefantas-sto-domatio/?lang=el

Σβήσε το φως

Δύο τελευταίες παραστάσεις 8 και 15 Μαΐου θεατρική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών

Η πολυαγαπημένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μάς καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος −και να γνωρίσουμε− όλα όσα μας φοβίζουν, σε μια ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση, γεμάτη περιπέτεια, σασπένς, ατμόσφαιρα και χιούμορ.

Ήρωας της παράστασης, ο Μάξιμος, ένας πραγματικός φοβητσιάρης που φοβάται ακόμα και τη σκιά του! Όταν πέφτει η νύχτα, η φαντασία του καλπάζει και το καθετί μοιάζει με πραγματικό τέρας! Γι’ αυτό και έχει πάντα όλα τα φώτα αναμμένα και φροντίζει ώστε να μη μένει ούτε μια γωνία σκοτεινή στο σπίτι του. Ώσπου, μια μέρα, ένας επίμονος ήχος θα τον οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου όλες οι φοβίες του ενσαρκώνονται με μοναδικό τρόπο και εκείνος θα κληθεί να τις αντιμετωπίσει.

Τι γίνεται όμως όταν καταλαβαίνει ότι σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος δυνατός είναι ο ίδιος και ότι όλοι εκεί χρειάζονται τη βοήθειά του; Και ότι πρόκειται για έναν κόσμο τόσο υπέροχα αστείο και τόσο φανταστικά αλλόκοτο, που ακόμα και οι ίδιοι οι θεατές θα τον παρακαλούν να…σβήσει το φως;

Ένα έργο που, με έναν μοναδικό και χαρούμενο τρόπο, αλλά και με ένα πολυμήχανο σκηνικό με φωτισμούς, σκιές και χρώμα, εξάπτει κάθε φαντασία και αποδεικνύει με τον πιο απλό τρόπο ότι όταν σβήνει το φως… ίσως και να μην είναι όλα δα και τόσο τρομερά όσο νομίζουμε.

Κυριακές: 8 & 15 Μαΐου, 15:30

Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές: €8.00 oμαδικό, €10.00 ατομικό

https://www.ticketservices.gr/event/mmb-svise-to-fos/?lang=el

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved