Μεγάλο Σάββατο: Τι να κάνετε με τα παιδιά σας

Πώς μπορείτε να περάσετε σήμερα την μέρα με τα παιδιά σας;

 

Μεγάλο Σάββατο: Τι να κάνετε με τα παιδιά σας
Photo by Malcolm Lightbody on Unsplash

Αν δεν ανήκετε στους τυχερούς που αυτές τις μέρες θα καταφέρουν να φύγουν από την Αθήνα, φροντίστε να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας στο κλεινόν άστυ.

Πώς μπορείτε να περάσετε σήμερα την μέρα με τα παιδιά σας;

Το πρωί μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο, εσείς να απολάσευτε το καφεδάκι σας, και τα παιδιά σας το παιχνίδι. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα τους παινχίδια, ή να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο κρυμμένο θησαυρό!

Επίσης, μπορείτε να δείτε μαζί ταινίες ή να διαβάσετε αγκαλιά στον καναπέ, για το Πάσχα, για όσα συνέβησαν, για πασχαλινά έθιμα ή οτιδήποτε άλλο.

Σήμερα χαλαρώστε και περάστε χρόνο αγκαλιά.

Διαβάστε, ζωγραφίστε, πηγαίνετε μια βόλτα, ελάτε κοντά στη Φυση, ή κάνετε ό,τι νομίζετε ότι μπορείτε μέσα στη μέρα, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Φροντίστε το μεσημέρι να έχετε ξαπλώσει για μερικές ώρες με τα παιδιά σας, για να αντέξουν το βράδυ το ξενύχτι.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε τα καλά σας, και τα παιδιά σας να είναι περιποιημένα και να χαρούν το Άγιο φώς με την αγαπημένη τους λαμπάδα.

Μπορείτε να φάτε πρίν από την εκκλησία, ειδικά αν έχετε πολύ μικρά παιδιά, καθώς θα γκρινιάζουν από την πείνα, και μέχρι να επιστρέψετε σπίτι θα έχει πάει πολύ αργά.

Αν είστε των παραδόσεων και αντέχετε να περιμένετε μετά τις 12, μπορείτε μετά την εκκλησία να τσουγκρίσετε τα πασχαλινά αυγά σας, και να φάτε την μαγειρίτσα σας οικογενειακά.

Βρήκαμε και τις πιο όμορφες εκκλησίες, που αξίζει να επισκεφτείτε σήμερα:

papas

Photo by Steve Harrris on Unsplash

Μητρόπολη στη Μητροπόλεως

Ο επιβλητικός καθεδρικός της Αθήνας δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, αφού εδώ η Ανάσταση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό

Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό του Ευαγγελισμού, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιοι νησί, αν επισκεφτείτε το γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με θεά όλη την πόλη.

Επίσης, εδώ, απόψε θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα θέαμα με δεκάδες πυροτεχνήματα που κάνουν τον ουρανό να κοκκινίζει.

Απλώς φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς για να ανεβείτε με τα πόδια, γιατί έχει πολύ κίνηση εκείνη τη μέρα για να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο.

Αγία Φωτεινή στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς την πολυκοσμία, το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον ναό του Ολυμπίου Διός είναι η ιδανική επιλογή. Χτισμένος στα ερείπια του αρχαίου ιερού της Εκάτης, δίπλα στο ιερό του Πανός, ο ναός της Αγίας Φωτεινής έχει μια ιδιαίτερη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να αισθανθείτε το πνεύμα της Ανάστασης.

Άγιος Γεώργιος στην πλατεία Καρύτση

Στο κέντρο της πολυσύχναστης πλατείας, η πανέμορφη αυτή εκκλησία φημίζεται για τη διάσημη τετράφωνη χορωδία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη, που μετρά 127 χρόνια ζωής και άρρηκτης σχέσης με το συγκεκριμένο ναό.

Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στον λόφο Φιλοπάππου

Eνα από τα ωραιότερα εκκλησάκια της πόλης, πολύ κοντά στην Ακρόπολη που τον τρόπο του ενώνει την Ορθοδοξία με την αρχαία κληρονομιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved