Πασχαλινές διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

  • Πασχαλινές κατασκευές
  • Πασχαλινά τραγούδια
  • Βόλτα στο ιστορικό κέντρο
  • Πασχαλινά πειράματα
  • Φτιάξτε μαζί το πασχαλινό τραπέζι
  • Βόλτα στη φύση
Πασχαλινές διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Οι μέρες που ακολουθούν είναι ο πυρήνας της γιορτής του Πάσχα και είναι μέρες αφιερωμένες στην οικογένεια. Τα απογεύματα της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου παραδοσιακά πάμε στην εκκλησία, ενώ ανήμερα του Πάσχα φίλοι και συγγενείς μαζευόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι και γιορτάζουμε την ανάσταση του Ιησού.

Τις μέρες αυτές ο ελεύθερος χρόνος είναι σαφώς περισσότερος και τι καλύτερο από τον να τον αφιερώσουμε στην οικογένεια. Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός σπιτιού.

Πασχαλινές κατασκευές

Μπορεί ήδη να έχετε φτιάξει πολλές ή ακόμα και όλες αυτές που σας έχουμε δείξει στο Mothersblog.gr τις τελευταίες εβδομάδες, μία δραστηριότητα όμως σαν και αυτή τα παιδιά δεν τη βαριούνται ποτέ. Εδώ μπορείτε να ανατρέξετε σε όλες τις κατασκευές και χειροτεχνίες που σας έχουμε δείξει και αν θέλετε ακόμα περισσότερες ιδέες, ιδού ένα βίντεο με τρεις ακόμα κατασκευές.

Πασχαλινά τραγούδια

Υπάρχουν ελληνικά και ξένα τραγούδια για το Πάσχα που μπορείτε να ακούσετε μαζί με τα παιδιά. Μιλήστε τους για τις άγιες αυτές μέρες, τον συμβολισμό της κάθε μίας και δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικά πασχαλινά τραγούδια.

Βόλτα στο ιστορικό κέντρο

Εάν ανήκετε σε αυτούς που έχουν μείνει στην πρωτεύουσα τις μέρες αυτές, εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και τη λιγοστή κίνηση για να απολαύσετε το ιστορικό κέντρο. Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες με τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Αθήνα.

Πασχαλινά πειράματα

Πασχαλινά πειράματα έχουμε «βαφτίσει» εδώ στο Mothersblog.gr τα πειράματα με τα αυγά μίας και έχουν την τιμητική τους τώρα το Πάσχα. Εδώ μπορείτε να δείτε ιδιαίτερα και διασκεδαστικά πειράματα με αυγά και μερικά ακόμα υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Φτιάξτε μαζί το πασχαλινό τραπέζι

Κάντε τα παιδιά συμμέτοχους στις ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι και το πασχαλινό μενού. Πιστέψτε μας, για ένα μικρό παιδί η μαγειρική είναι διασκέδαση και επίσης, δίνοντάς του αρμοδιότητες για την προετοιμασία του τραπεζιού, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να του δείξετε ότι το εμπιστεύεστε και ότι πιστεύετε στις ικανότητές του.

Βόλτα στη φύση

Εκτός από Πάσχα είναι και άνοιξη. Εάν βρίσκεστε στην Αθήνα μπορείτε να απολαύσετε τη φύση σε κάποιο κοντινό πάρκο ή δάσος. Δείτε εδώ μερικές ιδέες και επιλέξτε όποιον προορισμό σας αρέσει ή είναι πιο κοντά στο σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved