Τον Μάρτιο υποδεχόμαστε την Άνοιξη στη Βαμβακού!

Δημιουργική και ταξιδιάρικη διάθεση μέσα από δραστηριότητες για όλους.

Τον Μάρτιο υποδεχόμαστε την Άνοιξη στη Βαμβακού!

Αυτή την εποχή τα χρώματα του βουνού γίνονται πιο ζωντανά και η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός, για να υποδεχθούμε την Άνοιξη μαζί! Εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σας περιμένουν στις πλαγιές του Πάρνωνα από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι νέες τεχνολογίες, οι επιστήμες και οι ψηφιακές δεξιότητες συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο και αυτόν τον μήνα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

H συνεργασία της Vamvakou Revival με το IST College συνεχίζεται και το Σάββατο 12/03 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δια ζώσης συνάντηση/διάλεξη στο V.Lab, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Digital Marketing στην Πράξη». Την Κυριακή 13/03, σε μία εργαστηριακή συνάντηση με την Έλενα Παλούμπα, Χημικό και Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας στο V.Lab, τα παιδιά πειραματίζονται με τη βύθιση και την επίπλευση των υλικών. Γιατί οι φελλοί επιπλέουν!

vamvakou 3

Μέσα σε όλα, η λαϊκή τέχνη και ο πολιτισμός έχουν μια θέση στα 900μ υψόμετρο! Το τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, το «καλεντάρι των τεχνών» συνεχίζεται με τον ηρωικό Μάρτιο να καλωσορίζει τους αγγέλους της γης, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (19/03) με την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, Εκπαιδευτικό προσχολικής εκπαίδευσης. «Το ταξίδι στης γνώσης το φως» μάς γνωρίζει μια αλλιώτικη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική παντομίμα (20/03) με τον Θεοδώρου Ευάγγελο, βιβλιοθηκονόμο, και ένα εργαστήριο υφαντικής (20/03), με την Κατερίνα Σαμαρά, μας μυεί στη λαϊκή τέχνη της υφαντικής και τις σύγχρονες μορφές της τέχνης.

Το σχολείο της Βαμβακούς είναι ανοιχτό για όλους! Το Σάββατο 26/03 και με αφορμή την 25η Μαρτίου και το μήνυμα της Ειρήνης, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας ΟνΕιρικΌ ΚόΣμΟ, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το παιχνίδι ρόλων και τον αυτοσχεδιασμό με τη Φλώρα Καλομοίρη. Η τελευταία Κυριακή του Μάρτη, 27/03, είναι αφιερωμένη στο παιχνίδι, τη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση, χωρίς ηλικιακά όρια και περιορισμούς, σε ένα σχολείο αλλιώτικο και ανοιχτό σε όλους, στο σχολείο της Βαμβακούς!

vamvakou 2

Και μην ξεχνάτε ότι στη Βαμβακού θα βρείτε πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κατάφυτο δάσος, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, ό,τι τραβάει η όρεξή σας στο «Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο» στην πλατεία του χωριού και την ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς», αλλά και τον «Παραδοσιακό Ξενώνα Βαμβακούς» που μόλις άνοιξε τις πόρτες του ξανά.

Βάλτε έναν Μάρτη, για να μη σας κάψει ο ήλιος και πάρτε τα βουνά μαζί μας!

Πληροφορίες/κρατήσεις στο σύνδεσμο www.vamvakourevival.org/events/

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved