Καθαρά Δευτέρα: Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό στην Αττική;

  • Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα;
  • Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό στην Αττική;
Καθαρά Δευτέρα: Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό στην Αττική;

Καθαρά Δευτέρα αύριο και σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος μπορούμε να βγούμε, να πετάξουμε χαρταετό, να φάμε με φίλους και συγγενείς, πάντα βέβαια τηρώντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η παράδοση την ημέρα αυτή θέλει λαγάνα, θαλασσινά, ταραμοσαλάτα και φυσικά πέταγμα του χαρταετού, για τον οποίο τα παιδιά ανυπομονούν πιο πολύ από οτιδήποτε.

Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα;

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής για την Ορθόδοξη Εκκλησία και παράλληλα σημαίνει το τέλος των Αποκριών. Ονομάζεται «Καθαρά» λόγω της πνευματικής και σωματικής κάθαρσης, η οποία ξεκινά με την περίοδο της 40ημερης νηστείας. Το πέταγμα του χαρταετού συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον ουρανό και τον Θεό. Μάλιστα παλιότερα, πίστευαν ότι όσο πιο ψηλά πάει ο χαρταετός, τόσο πιο πιθανό είναι οι προσευχές να εισακουστούν και να πραγματοποιηθούν.

Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο που έρχεται από την Κίνα. Ο πρώτος χαρταετός υπολογίζεται ότι πετάχτηκε πριν από 3.000 χρόνια και ο συμβολισμός ήταν αντίστοιχος. Τα έθιμα για την Καθαρά Δευτέρα γενικά διαφοροποιούνται ανά περιοχή στην Ελλάδα, ωστόσο το πέταγμα του χαρταετού είναι το πιο δημοφιλές και το ακολουθούν σε όλη τη χώρα.

Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό στην Αττική;

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και βγείτε στη φύση για περίπατο, παιχνίδι και πέταγμα χαρταετού. Εάν μένετε στην Αττική μερικές από τις επιλογές σας είναι οι εξής:

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

alsos suggrou

Πηγή φωτογραφίας: dasosugrou.gr

Το άλσος Συγγρού είναι ένας πράσινος παράδεισος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκτείνεται σε μία περιοχή 950 στρεμμάτων στα σύνορα της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και των Μελισσίων. Η κύρια είσοδος βρίσκεται επί της Κηφισίας, στο ύψος του ΚΑΤ. Έχει εντυπωσιακή βλάστηση, όμορφα μονοπάτια και είναι ονειρικό μέρος για βόλτα και παιχνίδι.

Λόφος Φιλοπάππου, Κέντρο Αθήνας

lofos filopappou

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia.org

Ίσως μία από τις πιο όμορφες βόλτες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο κέντρο της Αθήνας. Η θέα είναι απίθανη και από την κορυφή του μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το καταπράσινο τοπίο, αλλά και τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.

Ο λόφος Φιλοπάππου ή λόφος Μουσών βρίσκεται απέναντι νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη, συνδέεται με τους λόφους του Αστεροσκοπείου και της Πνύκας και γύρω του υπάρχουν οι συνοικίες Κουκάκι, Ασύρματος, Πετράλωνα και Ακρόπολη. Στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο και από το οποίο πήρε το όνομά του.

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

alsos veikou 1

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia.org

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Πρόκειται για ένα καταπράσινο πάρκο 256 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Διαθέτει γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καφετέριες, θεατράκι (φιλοξενεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις πολιτισμού), πίστες skateboard, ακόμα και θερινό κινηματογράφο.

Πάρκο Τρίτση, Δυτικά Προάστια

parko tritsi

Πηγή φωτογραφίας: parkotritsis.gr

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται στη Δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου και σε γειτνίαση με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Η μεγάλη ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τη βλάστηση στο Πάρκο το καθιστά τόπο σημαντικής βιοποικιλότητας. Όπως διαβάζουμε στο parkotritsis.gr σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης έχουν καταγραφεί και αναγνωριστεί 389 φυτικά είδη που αναπτύσσονται στο Πάρκο από τα οποία τα 311 είναι αυτοφυή. Η φυσική βλάστηση χαρακτηρίζεται από δάση χαλέπιας πεύκης που καλύπτουν τη νότια και ανατολική πλευρά καθώς και το βόρειο τμήμα των λόφων.

Δείτε ακόμα περισσότερες επιλογές για το πού να πετάξετε τον χαρταετός σας στην Αττική, στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved