Το φετινό καλοκαίρι των παιδιών μας ξεκινάει από το καλύτερο summer camp της πόλης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι είναι μία περίοδος για την οποία τα μικρά μας ανυπομονούν κάθε χρόνο.

Το φετινό καλοκαίρι των παιδιών μας ξεκινάει από το καλύτερο summer camp της πόλης

Είναι η ηλιόλουστη εποχή που απολαμβάνουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και χαλάρωσης, δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα, λαχταριστά παγωτά και την απόλυτη ελευθερία που στερήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ειδικότερα του φετινού. Από την άλλη πλευρά βέβαια, πόσο σίγουρες είμαστε πως τα παιδιά μας αξιοποιούν στο έπακρο το καλοκαίρι τους, από τη λήξη του σχολικού έτους μέχρι τις οικογενειακές διακοπές;

Όσες από εμάς μεγαλώνουμε μικρούς μαθητές στην πρωτεύουσα, γνωρίζουμε καλά πως οι συνθήκες δεν βοηθούν τα παιδιά να επωφεληθούν ιδιαίτερα τις ημέρες του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει διότι τα φιλαράκια τους ακολουθούν το πρόγραμμα διακοπών των οικογενειών τους, το οποίο αρκετές φορές δεν συμπίπτει με το δικό μας, η πλησιέστερη παραλία απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το σπίτι μας, ενώ εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να κρατάμε τα παιδιά απασχολημένα και μάλιστα, με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Κάπως έτσι, τα μικρά μας περνούν ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στο σπίτι, παρέα με τον παππού και τη γιαγιά -εφόσον αυτό είναι εφικτό- και περιμένοντας την ημέρα που θα πάμε μαζί διακοπές. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να μην στερηθούν τα παιδιά μας τη μαγεία του φετινού καλοκαιριού; Υπάρχει τρόπος να παραμείνουν δημιουργικά και δραστήρια, να κάνουν νέες φιλίες και να βρίσκονται σε συχνή επαφή με τη φύση και τη θάλασσα, για όσο καιρό θα βρισκόμαστε οικογενειακώς στην Αθήνα;

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να παρέχουμε στα μικρά μας ένα ξέγνοιαστό, «γεμάτο» και συναρπαστικό καλοκαίρι, αρκεί τους δώσουμε την ευκαιρία να βρεθούν στο καλύτερο summer camp της πόλης!

Ένα ασφαλές και σύγχρονο summer camp για μικρούς και μεγάλους μαθητές

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν και να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, το οποίο θα τηρεί συστηματικά και αυστηρά όλους τους υγειονομικούς κανόνες. Έχοντας περάσει ένα μεγάλο διάστημα στο σπίτι, το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μία ευκαιρία για να ξεσκάσουν, να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να συμμετέχουν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Ακριβώς για αυτό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν τώρα τα παιδιά στο σύγχρονο Doukas Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το σημείο εκκίνησης για ένα δημιουργικό και περιπετειώδες καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, το Doukas Summer Camp συγκεντρώνει τουλάχιστον 800 συμμετοχές κάθε καλοκαίρι, ενώ σε συνεργασία με καθηγητές Φυσικής Αγωγής, εξειδικευμένους προπονητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, έχει διαμορφώσει ειδικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικιακή ομάδα, τα οποία πραγματοποιούνται στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Δαΐς» και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Ωστόσο, πέρα από τις ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, η εγγραφή στο summer camp παρέχει στα παιδιά ένα πλήρες πρόγραμμα διατροφής, καθημερινή μετακίνηση door to door µε σχολικά λεωφορεία ή πούλμαν, φύλαξη από τις 8 μέχρι τις 9 το πρωί, ασφάλιση για τις ημέρες συµµετοχής και μοναδικές ημερήσιες εκδρομές.

doukas1

Διασκεδαστικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικιακή ομάδα

Βλέποντας κάποιος το πρόγραμμα του Doukas Summer Camp, καταλαβαίνει πως πρόκειται για μία καλοκαιρινή… «Χώρα των Θαυμάτων» για κάθε παιδί από 3 έως 17 ετών. Για τους πολύ μικρούς συμμετέχοντες της παρέας, δηλαδή τα παιδιά από 3 έως 6 ετών, υπάρχει το πρόγραμμα «Play4Fun», το οποίο περιλαμβάνει mini tennis, ρυθμική γυμναστική, χορό, yoga σε φυσικό περιβάλλον, swimming games σε baby πισίνα baby, δημιουργικές δραστηριότητες με multi sensory play, arts & crafts, προβολές παιδικών ταινιών, story telling στα αγγλικά, θεματικά parties με αυτοσχεδιασμό και χορό, εξερεύνηση στο δάσος, θεματικά πάρκα και πολλά άλλα.

Όσο για τα παιδιά που ετοιμάζονται για τη Β’ Δημοτικού, το πρόγραμμα «Super Active» περιλαμβάνει μία σειρά από αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ, στίβο, water polo, aqua dancing, ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, water balloon painting, προβολές ταινιών, rock band & dance art με τραγούδι και χορό, κατασκηνωτικά παιχνίδια στο δάσος και βιωματικές εκπαιδευτικές. Την ίδια ώρα, οι μαθητές από 8 έως 12 ετών μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, υπάρχει το «Football» για τα αγόρια και το «Dance» για τα κορίτσια, ενώ τα προγράμματα «Adventure» και «Sports» αφορούν σε όλα τα παιδιά.

doukas2



Για τα μεγαλύτερα παιδιά του summer camp, δηλαδή τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το πρόγραμμα «Teens» περιλαμβάνει μία πληθώρα δραστηριοτήτων στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, όπως aerobic, yoga, step, pilates, zumba, κολύμβηση, aqua aerobic, water polo, team sports tournaments, δραστηριότητες στο βουνό, κατασκηνωτικά παιχνίδια, πεζοπορία, εξερεύνηση, δραστηριότητες σε εξειδικευμένα κέντρα με bowling, wipe out, go karts, adventure park, rollers skating, laser tag, escape room, πινγκ-πονγκ, darts, επιτραπέζια παιχνίδια, εργαστήρι κατασκευών, story telling, προβολές ταινιών και εκδρομές σε υδάτινο πάρκο με νεροτσουλήθρες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα των ευφάνταστων δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά μας συμμετέχοντας στο summer camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκας. Τα προγράμματα ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, οπότε προλαβαίνεις ακόμη να πραγματοποιήσεις την εγγραφή του μικρού σου. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να ενημερωθείς αναλυτικά σχετικά με το κάθε πρόγραμμα, ώστε να είσαι σίγουρη για το ποιο ανταποκρίνεται καλύτερα στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σου, μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα του Doukas Summer Camp.

doukas3



Να είσαι σίγουρη πως δίνοντας στο μικρό σου την ευκαιρία να περάσει μία, δύο ή τρεις εβδομάδες από το καλοκαίρι του σε ένα τόσο δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, όπως το Doukas Summer Camp, το φετινό καλοκαίρι θα είναι μία περίοδος που θα θέλει να θυμάται για πάντα!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Doukas Summer Camp

Email: summercamp@doukas.gr
Τηλέφωνο: 210 6186115, fax 210 6186020
∆ευτέρα έως Παρασκευή 08.00 - 16.00
Ηλεκτρονική Εγγραφή: www.doukassummercamp.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved