Χαρισμάθεια: Φέτος θα περάσουμε ένα μαγικό καλοκαίρι...

Summer School: Μας περιμένει ένα μαγικό καλοκαίρι!

Χαρισμάθεια: Φέτος θα περάσουμε ένα μαγικό καλοκαίρι...

Ακούς ένα ελαφρύ χτύπημα στο τζάμι! Γυρνάς να δεις και είναι η κουκουβάγια που στείλαμε με την πρόσκλησή σου!

Το Χόγκουαρτς καλεί νέους επίδοξους μάγους, καθαρόαιμους ή όχι, για να αντιμετωπίσουν αυτόν που το όνομά του δεν μπορούμε να πούμε!

Καθαρόαιμος ή λασποαίματος, μπορεί να αποδειχθεί ότι εσύ είσαι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Χάρυ Πότερ.

Νιώθεις εγκλωβισμένος μέσα στους 4 τοίχους ενός δωματίου που δε σε χωράει πια;

Θα ήθελες να ανοίξεις το παράθυρο του δωματίου σου να μπεις σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο και να πάρεις μέρος σε μία περιπέτεια;Ο Χάγκριντ με τα φανταστικά του πλάσματα, ο καθηγητής Ντάμπλντορ, η Μαγκόναγκαλ και ο Σνέιπ σε περιμένουν για μία αξέχαστη εμπειρία δράσης!
Είσαι έτοιμος να δώσεις τη μάχη της ζωής σου;

Δοκιμασίες, γρίφοι, master classes, κατασκευές και εξορμήσεις στη φύση είναι μόνο λίγα από αυτά που σου υπόσχεται αυτή η απόδραση από την πραγματικότητα.

Θα δεχθείς την πρόκληση; Πρέπει να προλάβεις το τρένο στον σταθμό του Κίνγκς Κρος στην αποβάθρα 9 και 3/4!

"Στα όνειρα μπαίνουμε σε έναν κόσμο που είναι ολοδικός μας! Μπορούμε να κολυμπήσουμε στον βαθύτερο ωκεανό ή να γλιστρήσουμε στα ψηλότερα σύννεφα.
Φυσικά και αυτό συμβαίνει στο μυαλό μας, αλλά γιατί, στην ευχή, αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικό;" - Άλμπους Ντάμπλντορ, Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου.

Η περιπέτεια ξεκινάει από το αγρόκτημα “Αμφίκαια” στις 3 Ιουλίου 2020!


Μην σκεφτείς να μπεις στο κυνήγι των πεμπτουσιωτών…

• αν δεν είσαι από 7-14 ετών
• αν δεν πιστεύεις στη μαγεία
• αν δεν αντέχεις τις μεγάλες περιπέτειες
• αν σε πιάνει ίλιγγος όταν πετάς με τη σκούπα σου
• αν η έλλειψη φαντασίας σου δε σε αφήνει να δεις μαγικά πλάσματα!

Αντέχεις την πρόκληση;

«Η αχτίδα της ελπίδας μπορεί να βρεθεί ακόμα και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, αρκεί να βρεθεί κάποιος να ανάψει το φως.» – Άλμπους Ντάμπλντορ, Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

Διάρκεια: 3 με 17 Ιουλίου
Ηλικίες: Παιδιά 7 με 14 ετών
Τόπος: Κτήμα Αμφίκαια (http://www.amfikaia.gr/)
Παροχές: Πλήρης διαμονή και διατροφή 4 αστέρων
Κόστος: 880 ευρώ
Αιτήσεις μέχρι 28η Ιουνίου

Οι θέσεις λόγω των συνθηκών είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσαι έτοιμος για περιπέτεια;

Μύθοι και αλήθειες για τα Χαρισματικά παιδιά

xarismatheia1

Τι σχέση μπορεί να έχει το μακιγιάζ στο πρόσωπο μιας γυναίκας, μία γυάλα με ψάρια, μία φεράρι κι ένας κηπουρός με τα Χαρισματικά παιδιά;

Γρήγορες και απλές απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα Χαρισματικά παιδιά όπως μόνο ο κ. Παπανδρέου μπορεί!

Τι είναι τα Χαρισματικά παιδιά;

  • Ποιοι είναι οι μύθοι για τα Χαρισματικά Παιδιά και τι ισχύει;
  • Ποια η διαφορά που έχουν τα Χαρισματικά από τα Ταλαντούχα;
  • Ποιες είναι οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για τα Χαρισματικά παιδιά;

Υποεπίδοση, Τελειομανία, Αλαζονεία και Συμμόρφωση

Παρακολουθήστε την κεντρική ομιλία για τα Χαρισματικά παιδιά στο Διεπιστημονικό Συνέδριο Παιδιατρικής: "Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα, Σύγχρονες τάσεις και απόψεις" και μέσα σε 25 λεπτά θα μάθετε όσα χρειάζεστε για τις Στάσεις και τα Χαρακτηριστικά των Χαρισμάτικών Παιδιών.

Με ενδιαφέρει να μάθω

Το νησί της Αλεξάνδρειας δέχεται επισκέπτες και εκτός διαγωνισμού!

Θες να αντιμετωπίσεις προκλήσεις και να τα βάλεις με το χταπόδι;
Έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου κάθε βδομάδα και να κερδίσεις σμαράγδια κι άλλους θησαυρούς...

xarismatheia2

Οδηγίες για την Αλεξάνδρεια

Στο κουμπί πιο κάτω θα βρείτε την «Αλεξάνδρεια»!

  • Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια επιλέγετε το «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΞΕΝΕ» και
  • Συμπληρώνετε πρώτα τα δικά σας στοιχεία και στην επόμενη καρτέλα τα στοιχεία του παιδιού ή των παιδιών. Προσέξτε να μην κάνετε λάθος στην ηλικία και την τάξη τους!
  • Μετά θα σας έρθει email στη διεύθυνση που έχετε συμπληρώσει με έναν σύνδεσμο, το προσωρινό username και το προσωρινό password του παιδιού.
  • Το παιδί ακολουθεί τον σύνδεσμο και επιλέγει «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ»
  • Στο πεδίο που εμφανίζεται βάζει το προσωρινό username και password που σας έχει δοθεί και του ζητάει να επιλέξει το δικό του username και password.
  • Βάζει τις αντίστοιχες πληροφορίες το παιδί και αμέσως αντικρύζει το νησί της Αλεξάνδρειας.


Αν θα επισκεφτούν περισσότερα παιδιά την Αλεξάνδρεια, μπορείτε από το προφίλ σας να προσθέσετε "καινούριο παιδί" και για κάθε νέο παιδί θα σας έρθει και καινούριο email για να δημιουργήσει το παιδί δικό του λογαριασμό.

Όλοι θα έχετε πρόσβαση στον δικό σας ξεχωριστό λογαριασμό επιλέγοντας «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ» και βάζοντας το δικό σας username και password.

Καλώς ήρθες ξένε...

Αν

Αν τα παιδιά επιλέξουν να απαντήσουν τα ερωτηματολόγια που θα βρουν στο νησί, σε αντίθεση με τα θέματα που θα βρουν στις κατακόμβες, οι ερωτήσεις αυτές δεν έχουν σωστές και λάθος απαντήσεις.Το παιδί μπορεί να απαντήσει αυτό που θεωρεί ότι το αντιπροσωπεύει καλύτερα, χωρίς να έχει φόβο ή άγχος ότι κρίνεται.

Τα ερωτηματολόγια αυτά εξετάζουν:

  • τα συστήματα υποστήριξης
  • τα κίνητρα
  • την εικόνα εαυτού
  • τα ενδιαφέροντα
  • τον καλύτερο τρόπο πρόσληψης πληροφορίας

Αν συμπληρωθούν σωστά μπορούν να σας δώσουν μία εικόνα του παιδιού την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε μέσα από τον δικό σας λογαριασμό!

Μπαίνετε επιλέγοντας «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ» και βάζοντας το δικό σας username και password, αυτό που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας

Να επικοινωνήσετε μαζί μας για διευκρινήσεις, όπως θα εκτιμούσαμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας από τη χρήση της.
Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για εκπλήξεις!

Φιλικά,
Η Ομάδα της Χαρισμάθειας

Η Β φάση δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις συναντήσει μέχρι τώρα...

xarismatheia3

Πώς μπορείς να κάνεις την εκπαίδευση ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων και περιπέτειας; Φέτος η Β' φάση είναι εμπνευσμένη από το Dungeons and Dragons!

Άκουσες και εσύ μεγαλώνοντας τους μύθους για τις κατακόμβες της Αλεξάνδρειας! Έχεις ακούσει αναρίθμητες φορές ό,τι στα θεμέλια του ηφαιστείου κρύβονται πολύτιμοι λίθοι και αμύθητος πλούτος… Με αυτές τις ιστορίες, άλλωστε, οι γηραιότεροι του νησιού δικαιολογούσαν τη χλιδή και τα μεγαλόπρεπα κτίρια που υπάρχουν εκεί, όπως η Μεγάλη Κρεμαστή Βιβλιοθήκη και η υποθαλάσσια πολιτεία.

Ο μύθος λέει ότι, πριν από αιώνες, μία έκρηξη του ηφαιστείου δημιούργησε ένα μεγάλο ρήγμα στα Άκαρπα Όρη που οδηγούσε στα έγκατα της γης, μέσα στα βάθη του βουνού. Κάποιοι θαρραλέοι εξερευνητές μπήκαν στο ρήγμα αυτό και ανακάλυψαν κάτι που δεν φανταζόντουσαν ποτέ: Το υπέδαφος του βουνού ήταν γεμάτο με κρυστάλλους και πετράδια που λαμποκοπούσαν! Έσκαψαν σήραγγες και έφτιαξαν τις κατακόμβες για να βγάλουν όσα περισσότερα πετράδια μπορούσαν. Για καιρό ζούσαν μεθυσμένοι με την ευτυχία και την ασφάλεια που τους έδινε ο πλούτος, μέχρι που το ηφαίστειο αποφάσισε να τους πάρει πίσω αυτό που τους έδωσε! Μία νέα έκρηξη σφράγισε τις κατακόμβες με τεράστιους βράχους και από τότε κανείς δεν έχει καταφέρει να τις επισκεφτεί…

Οι γηραιότεροι ξέρουν τους μύθους γιατί τους άκουσαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Κι αυτοί με τη σειρά τους τους ξέρουν γιατί τους είχαν ακούσει από τους δικούς τους παππούδες και από τις δικές τους γιαγιάδες. Κανείς τους όμως δεν έχει δει τα πετράδια και δεν έχει επισκεφτεί τις κατακόμβες. Για αυτό και εσύ πιστεύεις ότι αυτά είναι απλά ιστορίες που διαδίδονται εδώ και αιώνες στο νησί… Και έχεις δίκιο! Ούτε εγώ θα πίστευα τέτοιες ιστορίες αν τις άκουγα.

Μέχρι που, ένα πρωινό, η γη άρχισε πάλι να τρέμει! Το έδαφος στα Άκαρπα Όρη άρχισε να σκίζεται στα δύο και όλοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για να δουν με φόβο, δέος και ελπίδα τι συμβαίνει… Ένα ρήγμα είχε δημιουργηθεί και οι κατακόμβες είχαν ανοίξει ξανά! Όπως ακριβώς έλεγε ο χρησμός… Όπως έλεγαν οι 7 Σοφοί του νησιού.

Στην αρχή, ήσουν διστακτικός, όπως και οι άλλοι, αλλά έχεις μεγαλώσει με τον μύθο για τις κατακόμβες! «Αν είναι αληθινός;» σκέφτηκες. Να χάσεις την ευκαιρία να τις εξερευνήσεις; Έτσι σκέφτηκαν και οι άλλοι… Και μπήκατε μέσα. Αρχίσατε να φωτίζετε τους υπόγειους διαδρόμους και να εξερευνάτε τα μπουντρούμια! Μαζεύατε κρυστάλλους και πολύτιμα πετράδια. Άλλοι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και άλλοι με περισσότερο φόβο. Βάζατε στο σακίδιο σας όσα περισσότερα μπορούσατε και προχωρούσατε. Δεν άργησε όμως να ακουστεί το «γουργουρητό» του βουνού ξανά και τα έγκατα της γης άρχισαν να σείονται… Όσοι δεν είχαν μπει τόσο βαθιά μέσα στα λαγούμια και δεν είχαν κυνηγήσει με τόσο ενθουσιασμό τα πετράδια έτρεξαν να σωθούν και κατάφεραν να βγουν από εκεί.

Εσύ όμως δεν ήσουν ένας από αυτούς…

Εσύ ήσουν από αυτούς που έτρεχαν στους διαδρόμους και το μάτι τους έλαμπε. Άφηνες τα μικρά πετράδια για τους άλλους και έτρεχες μπροστά να βρεις μεγαλύτερα και περισσότερα. Η κατολίσθηση σε βρήκε πολύ βαθιά μέσα στο βουνό και είναι μάταιο πια να προσπαθήσεις να γυρίσεις πίσω. Εσύ, με λίγους ακόμα, κλειστήκατε μέσα στις κατακόμβες… Οι δονήσεις αναγκάζουν τα δοκάρια να υποχωρήσουν και οι βράχοι τα τσακίζουν στο πέρασμά τους. Σκέφτεσαι, «η απληστία μου με οδήγησε εδώ…»

Και έχεις δίκιο! Όσο άσχημη, όμως, κι αν μοιάζει η κατάσταση, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται ένα εμπόδιο, μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι μία μοναδική ευκαιρία, αν βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις. Αν βρεις τρόπο να βγεις από εκεί, θα πάρεις μαζί σου αμύθητους θησαυρούς. Μα πρόσεχε! Οι μύθοι λένε ότι, όπου υπάρχουν θησαυροί, υπάρχουν και δράκοι που τους φυλούν. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι θα συναντήσεις στα μπουντρούμια. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν, για το βουνό που βρυχάται, ευθύνεται μόνο το ηφαίστειο… Μα εσύ πρόκειται να το μάθεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved