Δευτέρα του Πάσχα: Δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Δευτέρα του Πάσχα: Δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία, πράγμα που σημαίνει ακόμα περισσότερος χρόνος για την οικογένεια. Εκμεταλλευτείτε τη σημερινή ημέρα και απολαύστε με τα παιδιά δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Μερικές ιδέες παρακάτω:

Φτιάξτε ανοιξιάτικες κατασκευές

Λουλούδια, ανθισμένη φύση, πασχαλίτσες, ήλιος. Ο κάθε ένας έχει συνδυάσει την άνοιξη με διαφορετικές εικόνες, όποιες όμως κι αν είναι αυτές μπορούν να σας εμπνεύσουν για να φτιάξετε απίθανες δημιουργίες. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές ανοιξιάτικες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά αξιοποιώντας απλά υλικά.



Κάντε έναν περίπατο στη φύση

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται και ο ανοιξιάτικες καιρός ευνοεί για έναν περίπατο σε κάποιο πάρκο που βρίσκεται κοντά σας, τηρώντας φυσικά πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ζωγραφίστε

Φτιάξτε ανοιξιάτικες ζωγραφικές χρησιμοποιώντας πιρούνια, πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά που έχετε σπίτι. Δείτε μερικές ιδέες στο βίντεο που ακολουθεί.



Παίξτε επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας all time classic για να διασκεδάσετε με τα παιδιά. Ακόμα και παιχνίδια που έχετε παίξει πολλές φορές, μπορούν να σας χαρίσουν πολλές στιγμές γέλιου.

Διοργανώστε έναν διαγωνισμό παντομίμας

Λόγω Πάσχα και άνοιξης μπορείτε να ορίσετε σαν κανόνα οι λέξεις που θα πρέπει να περιγράψετε στο παιδί σας, ή το παιδί σας σε εσάς, να σχετίζονται οπωσδήποτε με το Πάσχα ή την άνοιξη. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στόχος του παιχνιδιού να περιγράφετε τη λέξη μόνο με κινήσεις του σώματός σας, χωρίς να μιλήσετε καθόλου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved