Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Bobos Family Radio

Το Bobos Family Radio παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, μια σειρά νέων συνεργασιών και non stop μουσική για μικρούς και μεγάλους!

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Bobos  Family  Radio

Το Bobos Family Radio σε συνεργασία με τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζουν μια σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών εκπομπών, οι οποίες έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα και να συμβάλουν στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το πολύτιμο έργο του «Δικτύου» σχετικά με δικαιώματα των παιδιών.

Μέσα από τις φωνές των παιδαγωγών της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που χρηματοδοτείται από το Early Childhood Program του Open Society Foundations, παρουσιάζονται οι εξής εκπομπές:

Παραμύθια του Κόσμου

Από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, οι μικροί και μεγάλοι ακροατές του Bobos Family Radioθα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μύθους του Αισώπου και λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακές ιστορίες από την Γκάνα, την Νιγηρία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου, μαζί με λαϊκά παραμύθια του τόπου μας, θα μας φέρνουν σε επαφή με μύθους και παραδόσεις από κάθε γωνιά της γης.

Πρόγραμμα: Τρίτη & Σάββατο | 14.00 & 20.30

vivliothiki

Κλασικά Παραμύθια

Από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ξεκινά μια νέα σειρά αφηγήσεων κλασικών παραμυθιών. Ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, των Αδελφών Γκριμ, του Λούις Κάρολ και άλλων αγαπημένων παραμυθάδων, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Η ιδανική συντροφιά για χαλαρό παιχνίδι, ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, καθώς και για ηρεμία και χαλάρωση πριν τον ύπνο. Οι αναγνώσεις έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τα μικρά παιδιά με τον κόσμο των βιβλίων και τη μαγεία των παραμυθιών!

Πρόγραμμα: Πέμπτη & Κυριακή | 14.00 & 20.30

DIKTYO

Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι

"Ελάτε να κάνουμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού τρααγούδι"

Το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού διοργανώνει διαγωνισμό σύνθεσης στίχων για όλα τα παιδιά. Στόχος του είναι από τους στίχους να φτιαχτούν τραγούδια για τα δικαιώματα του παιδιού και κατ'αυτόν τον τρόπο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και να ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, να εμπνευστούν από αυτά και να εκφραστούν δημιουργικά.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Συντελεστές:

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004 με βασικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του Δικτύου αποτελούν ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που αναπτύσσει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και τον έμπρακτο σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού, ορισμένα από τα οποία ουσιαστικά παραμένουν άγνωστα σε πολλούς/ές ακόμη και σήμερα. Οι δράσεις του Δικτύου υλοποιούνται όχι μόνο μέσα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού αλλά, επίσης, περιλαμβάνουν δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, σχολεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων και οπουδήποτε υπάρχουν παιδιά, και άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας. Τα προγράμματα του Δικτύου προωθούν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, τη δικτύωση, τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την κοινωνικοποίηση και δίνουν βήμα στα παιδιά να εκφραστούν.

Αποστολή για εμάς είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Όραμά μας ένας κόσμος, όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά.

Πλανόδια Βιβλιοθήκη

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που μπορεί να διαρκέσει μερικές μόνο ώρες, μία ολόκληρη ημέρα ή και περισσότερες. Η κινητή αυτή βιβλιοθήκη, εδώ και έξι χρόνια, στήνεται σε πλατείες, αυλές σχολείων, δημόσιους κήπους, παιδικές χαρές και όπου αλλού υπάρχουν παιδιά, φέρνοντάς τους εκεί τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Σκοπός του προγράμματος είναι να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της γραπτής επικοινωνίας, να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία, να ενισχύσει την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθηση τους, να τα ευαισθητοποιήσει σε κοινωνικά θέματα όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, τα δικαιώματα, η προστασία περιβάλλοντος, να αναπτύξει θετικές στάσεις και συμπεριφορές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τα βιβλία και τον δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης τους.

BobosFamilyRadio

Το Bobos Family Radio είναι ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός αφιερωμένος σε όλη την οικογένεια, ο οποίος δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2020 από την επιτυχημένη σειρά παιδικών εκδηλώσεων Bobos Arts Festival & Events και τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.

​Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό οικογενειακό ραδιόφωνο, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο στόχο έχει την ποιοτική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των ακροατών του, μέσω ενός προσεκτικά επιλεγμένου μουσικού προγράμματος και μιας σειράς πρωτότυπων εκπομπών.

Ακούστε online & δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σταθμού:

https://www.bobosartsfestival.com/family-radio

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved