Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται, ωστόσο όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Τα παιδιά αυτών των ηλικιών λοιπόν, επιστρέφουν από Δευτέρα στα θρανία, προ των πυλών όμως βρίσκεται ένα διήμερο, χωρίς μαθήματα και επαγγελματικές και είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα και να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το επόμενο διήμερο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι;

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες και όταν μάλιστα για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε πρωτότυπα υλικά, ενθουσιάζονται ακόμα περισσότερο.

Απίθανες δημιουργίες με κέλυφος από τα φιστίκια
Εάν τόσες εβδομάδες στο σπίτι έχετε βαρεθεί να κάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες κατασκευές, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι πιο ιδιαίτερο, αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Η δική μας πρόταση για το Σαββατοκύριακο είναι υπέροχες χειροτεχνίες με κέλυφος από φιστίκια. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

Πιγκουινάκια από χαρτί
Εναλλακτικά, μπορείτε να εμπνευστείτε από την εποχή που διανύουμε και να φτιάξετε όμορφα πιγκουινάκια με χαρτί και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε τη διαδικασία για να τα φτιάξετε βήμα-βήμα εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής.

Αυτό το διήμερο μπορείτε να φτιάξετε παρέα εύκολα και νόστιμα μπισκότα-λουλουδάκια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά με τη γεύση και την εμφάνισή τους. Δείτε πώς εδώ.

Κάντε πειράματα

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και ενθουσιάζονται με κάθε τι καινούριο που ανακαλύπτουν. Επιπλέον, κάνοντας πειράματα τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν τις λεπτομέρειες, μαθαίνουν στοιχειώδεις κανόνες φυσικής και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Δείτε δέκα πειράματα με μπαλόνια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, εδώ.

Φτιάξτε διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά

Μιλήστε στα παιδιά σας για το περιβάλλον, για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σήμερα και φυσικά το σωστό τρόπο αντιμετώπισής τους, φτιάχνοντας ευφάνταστα διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Δείτε πώς εδώ.

Πέντε διαφορετικές συνταγές για να φτιάξουν τα παιδιά το δικό τους slime

Τα παιδιά τρελαίνονται για τις γλίτσες ή αλλιώς slimes. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές diy εκδοχές. Με βόρακα, χωρίς βόρακα, με conditioner μαλλιών, με υγρό φακών επαφής, με οδοντόκρεμα. Δείτε εδώ πέντε διαφορετικές συνταγές που βρήκαμε και φτιάξτε το δικό σας slime παρέα με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved