«Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Mία πρωτοβουλία των Ελληνικών Ταχυδρομείων για παιδιά και ενήλικες.

«Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Λίγες εβδομάδες έμειναν για τα Χριστούγεννα και φέτος θα τα γιορτάσουμε πολύ διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ο κορονοϊός έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και φέτος η ανάγκη για ελπίδα, αισιοδοξία και γιορτινή ατμόσφαιρα είναι πιο έντονη από ποτέ, όχι μόνο για εμάς τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά.

Αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών για τα παιδιά είναι το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.Κάθε χρόνο τα παιδιά αναμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα πάρουν χαρτί και μολύβι και θα γράψουν επιθυμίες, όνειρα, σκέψεις, συναισθήματα. Το ίδιοι λοιπόν θα κάνουν και φέτος.

Το «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» είναι μία δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που πραγματοποιείτε τα τελευταία 29 χρόνια και δίνει λίγη παραπάνω μαγεία στις μέρες αυτές. Και φέτος, τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχουν τοποθετηθεί έξω από τα κεντρικά καταστήματα της χώρας και περιμένουν γράμματα παιδιών, αλλά και ενηλίκων.

Άλλα γράμματα είναι αστεία, άλλα συγκινητικά, όλα ωστόσο μοναδικά και βαθιά συναισθηματικά.

Όλα τα γράμματα συγκεντρώνονται και διαβάζονται, ενώ κάθε χρόνο αποστέλλεται και απαντητική κάρτα σε όσους φακέλους αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα. Αυτήν την τόσο ιδιαίτερη χρονιά, την απαντητική κάρτα υπογράφει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου και την εικονογράφηση η γραφίστρια Ανθούλα Λύγκα.

Γράψτε κι εσείς το δικό σας γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος!

Στο https://hohoho.elta.gr/ μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και εκτυπώσιμα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved