Ελληνικές ταινίες του '40 που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά

Ποιες ταινίες μπορείτε να δείτε σήμερα με τα παιδιά;

Ελληνικές ταινίες του '40 που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά

Σαν σήμερα 80 χρόνια πριν, ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ιστορικό «ΟΧΙ» στον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος μετέφερε το τελεσίγραφο του Μπενίτο Μουσολίνι για την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού που από την Ελληνοαλβανική μεθόριο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και η «είσοδος» της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάθε χρόνο, την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Επέτειο του ΌΧΙ και τον ηρωισμό των Ελλήνων απέναντι στους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, η κατοχή και η ελληνική αντίσταση ενέπνευσαν και πολλούς καλλιτέχνες του ελληνικού κινηματογράφου. Δεκαετίες πριν, όταν άνθιζε ο κινηματογράφος στην Ελλάδα, γυρίστηκαν πολλές ταινίες αφιερωμένες στο έπος του '40 με πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα της μεγάλης οθόνης, της εποχής εκείνης όπως τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Κώστα Καζάκο, Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάνο Κατράκη και Βασίλη Λογοθετίδη.

Από τις πιο γνωστές είναι η «Υπολοχαγός Νατάσσα», η οποία τότε κατέρριψε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ. Οι περισσότερες παίζονται κάθε χρόνο τις μέρες αυτές με αφορμή τη σημερινή Εθνική μας Επέτειο και είναι ευκαιρία να τις απολαύσετε με τα παιδιά.

Δείτε ποιες είναι οι πιο γνωστές παρακάτω:

Υποβρύχιον Παπανικολής



Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου



28η Οκτωβρίου Ώρα 5.30



Υπολοχαγός Νατάσα



Το ξυπόλητο τάγμα



Κονσέρτο για πολυβόλα



Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά






Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: finosfilm.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved