Το Ίδρυμα Ευγενίδου επιστρέφει με δυναμικό και ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων και προγραμμάτων!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επιστρέφει με δυναμικό και ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων και προγραμμάτων!

Νέες παραστάσεις του Πλανηταρίου και Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επιστρέφει με δυναμικό και ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων και προγραμμάτων!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, ανοίγει ξανά τους χώρους του, στις 4 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί τους φίλους του, με νέες παραστάσεις, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Ευγενίδου, θα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μοναδικές εμπειρίες. Πάνω από 60 χρόνια, με το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό του, το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει δραστηριότητες και προγράμματα που συμβάλλουν στην προαγωγή της εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες της παιδείας και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Οι νέες παραστάσεις του Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα χαρίσουν στους θεατές, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες. Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων περιλαμβάνει προβολές που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους με πρωτότυπες παιδικές παραγωγές. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν σημεία του πλανήτη αλλά και του Σύμπαντος και να νιώσουν τη μοναδική εμπειρία που τους προσφέρει ο υπερσύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός, τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και η θολωτή οθόνη διαμέτρου 24,5 m, που συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θόλους στον κόσμο. Ο συνδυασμός όλων αυτών των μέσων δίνει στον θεατή την κεντρική θέση μέσα στο προβαλλόμενο περιβάλλον.

Στον θόλο του Ψηφιακού Πλανηταρίου επιστρέφει ο αγαπημένος και μυστηριώδης κύριος Τιλτ, το πανέξυπνο ρομπότ από την μακρινή Αυστραλία που συνεχίζει να μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές, η Lucia, το κολιμπρί που συναντά τον ταξιδιάρη πιγκουίνο Τζέιμς Χειμέριο και τον φιλικό αρκούδο Βλαδίμηρο Τσέχοφ και μαζί αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες, καθώς και το αγαπημένο Polaris, που εξηγεί γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης!

Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο θόλος του Πλανηταρίου θα κατακλυστεί από τεράστιους Δεινόσαυρους… της Ανταρκτικής, που κάποτε περιπλανιούνταν ελεύθερα σε ένα καταπράσινο τοπίο και σύντομα θα μας αποκαλύψουν την ιστορία τους και θα συνεπάρουν όλες τις ηλικίες.

Με στόχο να παρουσιαστούν οι Φυσικές Επιστήμες και οι νέες Τεχνολογίες με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο που όλοι θα αγαπήσουν, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, επαναφέρει φέτος τα αγαπημένα εργαστήρια πειραμάτων αλλά και πολλές online δράσεις για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των φυσικών επιστημών από το σπίτι τους. Με το πρόγραμμα «Το Αόρατο Φως» και με πειράματα που πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κάνουν ένα ταξίδι στον «αθέατο» κόσμο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα και τα μικροκύματα, το ορατό φως και τα χρώματα, μέχρι το υπέρυθρο και το υπεριώδες, και εξερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Οι φίλοι της ρομποτικής θα μάθουν βασικές προγραμματισμού ενός ρομπότ, θα εξοικειωθούν με την επιστήμη της ρομποτικής και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με το εργαστήριο «Marty, τα πρώτα βήματα ενός ρομπότ» όπου με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού θα καταφέρουν να προγραμματίσουν το ρομπότ τους και να το δουν να ζωντανεύει και να κάνει διάφορες κινήσεις και εκφράσεις, να παίξει ποδόσφαιρο ακόμα και να χορέψει. Στην μοναδική βιωματική έκθεση των Φυσικών Επιστημών, που εκτείνεται σε 2 υπερσύγχρονους ορόφους, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να κατανοήσουν μέσα από τα εκθέματα τις λειτουργίες της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας, με την πλήρη καθοδήγηση των επιστημόνων του Ιδρύματος, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την Επιστήμη και την Τεχνολογία. Όλα τα προγράμματα και τα εργαστήρια αλλά και οι επισκέψεις στον χώρο της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες που επιβάλλονται για την ασφαλή επίσκεψη στον χώρο.

Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο του UTech Lab, το ταξίδι στη σύγχρονη τεχνολογία παίρνει νέες διαστάσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν δημιουργώντας, σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία. Στα προγράμματα του UTech Lab έχουν συμπεριληφθεί καινοτόμα εργαστήρια τόσο για φυσική παρουσία αλλά και με online συμμετοχή. Στόχος του UTech Lab είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, ενθαρρύνοντας την ενεργή και ομαδική εργασία, ενισχύοντας την απόκτηση και βελτιστοποίηση δεξιοτήτων στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί. Με τον άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό από 3D printers, κιτ ηλεκτρονικής, arduino, κιτ ρομποτικής, υπολογιστές, iPad, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, studio ήχου και green screen, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τις νέες τεχνολογίες και να εξοικειωθούν με την χρήση τους με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εισηγητών.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνεχίζει να προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην τεχνική και επιστημονική γνώση. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις ψηφιακές και έντυπες συλλογές της Βιβλιοθήκης αλλά και να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει.

Από 4 Σεπτεμβρίου, ελάτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με όλα τα καινοτόμα προγράμματα και παραστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.eef.edu.gr/

Το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές, σε όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματά του.  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. Στον χώρο του Πλανηταρίου και σε όλες τις Δράσεις (εργαστήρια, προγράμματα και πειράματα) τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις για την ασφάλεια του κοινού διατηρώντας πάντα μία κενή θέση ανάμεσα στους θεατές/ομάδες. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα: 4 άτομα.

24.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
41.29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πρόληψη και έγκαιρος εμβολιασμός

Πρόληψη και έγκαιρος εμβολιασμός

Γράφει η Μαρία - Λουίζα Βούρου.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σύλληψη μετά από αποβολή

Σύλληψη μετά από αποβολή

Η απώλεια του μωρού σας σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης μπορεί να…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φωτεινή Αθερίδου: H πιο αστεία φώτο με τον σύντροφό της και τον γιο τους

Φωτεινή Αθερίδου: H πιο αστεία φώτο με τον σύντροφό της και τον γιο τους

"Έβγαλαν γλώσσα!"
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι «πολύτιμες» συμβουλές που θα κρατήσουν τα μικρόβια έξω από την πόρτα σου!

Οι «πολύτιμες» συμβουλές που θα κρατήσουν τα μικρόβια έξω από την πόρτα σου!

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του χειμώνα, τόσο πιο…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει
Πολεμικό Ναυτικό: Colpo grosso με τα Αrleigh Burke - Αίτημα στις ΗΠΑ για τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά
Survivor - Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι Διάσημοι, πάει για... βόμβα ο Ιλιτζαλί
Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες μέσα στο 2021
Έρευνα: Αυτό να κάνεις αν θες να ζήσεις παραπάνω χρόνια
Επίδομα θέρμανσης 2020 - Αίτηση: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
«The Bachelor»: To ποσό-μαμούθ που φέρεται να πήρε ο Παναγιώτης Βασιλάκος (video)
Διπλωματικό θρίλερ: Γιατί η Κίνα και η Ρωσία κατασκοπεύουν τη... Νορβηγία;
Κορονοϊός: Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το Lockdown; - Αυτή είναι η αλήθεια
3 οφέλη που έχει το μέλι σύμφωνα με ένα διατροφολόγο
«Εφιάλτες» στην Τουρκία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας γίνονται πανίσχυρες
Κλειστά σχολεία: Δεν ανοίγει καμία βαθμίδα - Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr