Τι πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου σύμφωνα με το Feng Shui;

Συμβουλές για ένα βρεφικό δωμάτιο που θα εκπέμπει αρμονία και χαλάρωση. 

Τι πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου σύμφωνα με το Feng Shui;

Από τις πιο όμορφες στιγμές λίγο πριν τον ερχομό ενός μωρού, είναι η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου. Διαλέγουμε τα πρώτα έπιπλα και τα διακοσμητικά και φανταζόμαστε το νέο μέλος της οικογένειας να περνάει εκεί τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Τα συναισθήματα; Χαρά, ανυπομονησία, αγωνία. Ακόμη και για το παιδικό δωμάτιο, αναρωτιόμαστε εάν έχουμε πάρει τα απαραίτητα και εάν το έχουμε φτιάξει κατάλληλα για το μωρό μας. Μπορεί σωστό και λάθος να μην υπάρχει, σύμφωνα όμως με το Feng Shui υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να αποφύγουμε και να προτιμήσουμε αντίστοιχα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Το χρώμα

Το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση του δωματίου. Προτιμήστε τα πιο απαλά και αρμονικά χρώματα όπως το απαλό πράσινο και τα παστέλ. Δεν είναι ανάγκη το βρεφικό δωμάτιο να είναι μπλε ή ροζ, ανάλογα με το φύλο του μωρού. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε τα έντονα χρώματα, όπως το έντονο κίτρινο ή το κόκκινο καθώς προκαλούν και εντείνουν την ένταση.

Ο φωτισμός

Ο απαλός φωτισμός συμβάλει στη χαλάρωση και την ηρεμία και καλό είναι να φροντίσουμε ώστε να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο βρεφικό δωμάτιο. Οι απαλές κουρτίνες και τα φωτιστικά που βγάζουν απαλό φως είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Η θέση της κούνιας

Τοποθετήστε την κούνια μακριά από την πόρτα και από ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης, αποφύγετε να την τοποθετήσετε στη μέση του δωματίου, χωρίς να ακουμπάει κάποια πλευρά της σε τοίχο ή κάτω από το παράθυρο.

Τα υλικά

Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατό περισσότερα φυσικά υλικά. Προτιμήστε το ξύλο από το πλαστικό τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά.

Οι πίνακες και η διακόσμηση

Η διακόσμηση διαφέρει ανάλογα με το προσωπικό γούστο του κάθε ενός. Εάν θέλετε να βάλετε ζωάκια στους τοίχους ή κάποιον σχετικό πίνακα, φροντίστε ώστε οι εικόνες που απεικονίζονται να μην είναι πολύ επιθετικές. Επίσης, αποφύγετε τις πολλές γωνίες και προτιμήστε τα καμπυλωτά σχέδια.

Εμπιστευτείτε το ένστικτο και το γούστο σας
Το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να αποπνέει ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη. Εμπιστευτείτε το προσωπικό σας γούστο για το πιστεύετε ότι θα προκαλεί αυτά τα συναισθήματα στο μωρό σας.

Πηγή: thespruce.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved