Back to school: Πώς να οργανώσετε το παιδικό δωμάτιο για τη νέα σχολική χρονιά (vid)

Έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο ενόψει της σχολικής χρονιάς.

Back to school: Πώς να οργανώσετε το παιδικό δωμάτιο για τη νέα σχολική χρονιά (vid)

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει, όμως, μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε δύο εβδομάδες από τώρα, το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει ξανά και τα παιδιά θα μπουν στις καινούριες τους αίθουσες.

Είναι σημαντικό με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το παιδί να αποκτήσει πρόγραμμα και οργάνωση.

Μέσα στο πρόγραμμα του απογεύματος είναι καλό να εντάσσουμε όλες τις δραστηριότητες. Το φαγητό , η χαλάρωση, το παιχνίδι, η ώρα του υπολογιστή ή της τηλεόρασης είναι σημαντικό να είναι μέσα στο πρόγραμμα γιατί δίνει τη ρεαλιστική διάσταση του χρόνου. Οι παραπάνω δραστηριότητες είναι απαραίτητες να συμβούν στη διάρκεια του απογεύματος για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Αν δεν τις εντάξουν τα παιδιά στο πρόγραμμά τους θα νομίζουν ότι έχουν περισσότερο χρόνο για διάβασμα. Επίσης πρέπει να έχουν μια σταθερή ώρα που πρέπει να διαβάζουν, όπως και χώρο, όχι μόνο για να τους γίνει συνήθεια αλλά για μάθουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους και να μελετάνε μόνα τους.

  • Διαμορφώστε λοιπόν ένα χώρο στο σπίτι σας ( αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο δωμάτιό του) όπου θα γνωρίζει ότι είναι το γραφείο του για να μπορεί να διαβάζει.
  • Απομακρύνετε παιχνίδια που του αποσπούν τη προσοχή και τακτοποιήστε τα σε κουτιά.
  • Προκειμένου να έχει το πρόγραμμα του σχολείου και των δραστηριοτήτων μπροστά του, προμηθευτείτε έναν μικρό πίνακα ή σουπλά από φελλό πάνω στο οποίο θα έχετε καρφιτσωμένα όλα όσα πρέπει να θυμάται το παιδί ( και εσείς μαζί του).
  • Ένα ρολόι στον τοίχο θα το βοηθήσει να έχει μια εικόνα του χρόνου που έχει στη διάθεσή του για διάβασμα ενώ ίσως χρειαστεί και ένα φωτιστικό.
  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ορισμένα ράφια, ανάλογα με τον χώρο που υπάρχει, ώστε τα βιβλία του να είναι τακτοποιημένα και …μπροστά του.

Αυτές και άλλες πολλές ιδέες οργάνωσης του παιδικού δωματίου για τη νέα σχολική χρονιά, θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved