Τα do's & dont's στη διακόσμηση ενός μικρού παιδικού δωματίου

Θέλετε να φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος; Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Τα do's & dont's στη διακόσμηση ενός μικρού παιδικού δωματίου

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο πρώτος προσωπικός χώρος του μωρού μας στον οποίο θα κοιμάται, θα παίζει και γενικά θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας του. Το φτιάξιμο και η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μία διαδικασία πολύ όμορφη την οποία και πρέπει να απολαύσετε.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε εάν ο διαθέσιμος χώρος του παιδικού δωματίου είναι περιορισμένος;

Do's

1. Διαλέξτε κάποιο ανοιχτό χρώμα για τους του τοίχους. Τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως και δείχνουν τα μικρά δωμάτια ακόμα πιο μικρά.

2. Προτιμήστε ένα βασικό χρώμα για το δωμάτιο το οποίο μπορείτε να "σπάσετε" με κάποιο άλλο χρώμα στη διακόσμηση. Αποφύγετε τους διχρωματισμούς.

3. Βάψτε το ταβάνι. Όποιο χρώμα και αν επιλέξετε για τους τοίχους, καλό είναι να βάψετε και το ταβάνι με το ίδιο ή με έναν τόνο πιο ανοιχτό.

4. Κρεμάστε κάποιον πίνακα ή κάντε κάποια τεχνοτροπία ή ταπετσαρία σε κάποιον από τους τοίχους. Τα μικρά δωμάτια συχνά υστερούν σε διακόσμηση
και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

5. Χρησιμοποιήστε τη γεωμετρία για να κάνετε τον χώρο σας να φανεί πιο μεγάλος. Για παράδειγμα μπορείτε σε κάποιον τοίχο να κάνετε κάθετες γραμμές
για να δείξει το δωμάτιο πιο ψηλό, ή οριζόντιες εάν θέλετε ο τοίχος να δείχνει πιο πλατύς.

6. Αξιοποιήστε το φυσικό φως. Ο φυσικός φωτισμός είναι ένα μεγάλο ατού για κάποιο δωμάτιο. Αξιοποιήστε το κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είστε σίγουρη ότι ο χώρος αμέσως θα αναδειχτεί.

7. Χρησιμοποιήστε κάποιον καθρέφτη. Είναι γνωστό ότι οι καθρέφτες κάνουν τους χώρους να φαίνονται πιο μεγάλοι.

Dont's

1. Μην χρησομοποιήσετε πολλά μεγάλα αντικείμενα ή διασκοσμητικά στοιχεία γιατί όταν χρησιμοποιούνται με υπερβολή κάνουν τον χώρο να δείχνει ακόμα μικρότερος.

2. Μην το παρακάνετε με τα έπιπλα. Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με τα έπιπλα. Βάλτε μόνο αυτά που θεωρείτε ότι είναι απαραίτητα.

3. Μην επιλέξετε μόνο μικρά έπιπλα. Μπορεί τα μικρά έπιπλα σε γενικές γραμμές να ταιριάζουν καλύτερα σε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά ένα με δύο έπιπλα πιο μεγάλα είναι απαραίτητα.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved