Αστερίξ: Τούρτες γενεθλίων με θέμα τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών (pics)

Μαζί με τον φίλο του Οβελίξ, ο ατρόμητος Γαλάτης είναι δύο από τους διαχρονικά πιο αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων.

Αστερίξ: Τούρτες γενεθλίων με θέμα τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών (pics)

Το χωριό τους είναι το μόνο που δεν έχουν κατακτήσει αυτοί οι «τρελοί Ρωμαίοι». Ατρόμητοι και ανίκητοι, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, το μόνο που φοβούνται είναι μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!

O Αστερίξ ή Οι Περιπέτειες του Αστερίξ είναι γαλλοβελγική σειρά κόμικς γραμμένα από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένα από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλο-βελγικό περιοδικό κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου του 1959.

Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή. Μπορούν να το πράξουν με τη βοήθεια του ενός μαγικού φίλτρου που τους δίνει υπεράνθρωπη δύναμη. Ο Αστερίξ, μαζί με τον φίλο του τον Οβελίξ σε πολλές από τις ιστορίες τους ταξιδεύουν σε ξένες χώρες.

Το κόμικ Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλοβελγικά κόμικ στον κόσμο με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες. Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες, παιχνίδια, ακόμα και θεματικό πάρκο κοντά στο Παρίσι.

Στην Ελλάδα ο Αστερίξ πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ένας αριθμός των τόμων έχουν κυκλοφορήσει στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, αλλά και στην κρητική, στην κυπριακή και στην ποντιακή διάλεκτο.

Αν είναι λοιπόν αγαπημένοι ήρωες και του δικού σας παιδιού και τι πιο όμορφο από το να διοργανώσετε το επόμενο πάρτι γενέθλιών του με θέμα τους δύο ατρόμητους Γαλάτες. Η ηλικία του παιδιού δεν είναι… δεσμευτική καθώς ο Αστερίξ αγαπιέται το ίδιο από νήπια και από έφηβους, αγόρια και κορίτσια.

Δείτε στην gallery ιδέες για να διακοσμήσετε την τούρτα γενεθλίων του παιδιού σας με θέμα τον Αστερίξ και την παρέα του.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #asterixcake, #obelixcake

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved