Βρεφικό δωμάτιο: Είκοσι κούνιες που θα ζηλέψετε (pics)

Βρεφικές κούνιες για το δωμάτιο του μωρού σας.

Βρεφικό δωμάτιο: Είκοσι κούνιες που θα ζηλέψετε (pics)

Σχεδιάζοντας το βρεφικό δωμάτιο είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας. Τα χρώματα, τη φωτεινότητα του χώρου, τα έπιπλα.

Από τις πρώτες αγορές που κάνετε είναι συνήθως η κούνια. Η αλήθεια είναι ότι θα δείτε τόσα σχέδια κα σε διάφορα χρώματα που η τελική απόφαση θα είναι αρκετά δύσκολη. Το βασικό ωστόσο κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η ασφάλεια που παρέχει στο μωρό σας.

Το υλικό πρέπει να είναι καλής ποιότητας και το λούστρο χωρίς τοξικές ουσίες. Μην ξεχνάτε ότι μεγαλώνοντας το μωράκι συχνά θα δαγκώνει το ξύλο του κρεβατιού, ειδικά την περίοδο που βγάζει δόντια. Επίσης, προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο ύψος της κούνιας και αν αυτό προσαρμόζετε και μέχρι ποια ηλικία του μωρού όπως και το κενό που υπάρχει μεταξύ των κάγκελων της κούνιας. Επ΄ουδενί δεν θα πρέπει να χωράει το κεφάλι του μωρού!

Το βρεφικό στρώμα πρέπει να είναι απορροφητικό και να έχει τη σωστή ανατομία. Παράλληλα, θα πρέπει να εφάπτεται κανονικά στην κούνια χωρίς να υπάρχει κανένα κενό.

Υπενθυμίζουμε ότι το βάψιμο του δωματίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και δύο μήνες πριν από τη γέννηση του μωρού για να μην υπάρχει ίχνος μυρωδιάς από τα χρώματα ( ακόμα και τα οικολογικά μυρίζουν).

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε αρκετές κούνιες για το δωμάτιο του μωρού σας αλλά και τρόπους που μπορείτε να το διακοσμήσετε.

Photo: Instagram (#nurserydesign)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved