Παιδικό δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από τη φύση και τα ζώα (pics)

Το παιδικό δωμάτιο είναι από τα πιο «μαγικά» μέρη του σπιτιού που μπορούν να μεταμορφωθούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού.

Παιδικό δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από τη φύση και τα ζώα (pics)

Αν το παιδί σας αγαπάει τη φύση και τα ζώα μπορείτε να σχεδιάσετε και να διακοσμήσετε το δωμάτιό του με τέτοιο τρόπο που να νομίζει συνεχώς ότι ζει μια… μεγάλη περιπέτεια στο δάσος ή τη ζούγκλα! Αλλά και αν ακόμα είστε κάτοικος της μεγαλούπολης και ακόμα δεν έχει αποκτήσει μεγάλη επαφή με το φυσικό περιβάλλον αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία να αγαπήσουν το ύπαιθρο και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

  • Ξεκινήστε επιλέγοντας τα χρώματα για τους τοίχους. Επιλέξτε και συνδυάστε αποχρώσεις του πράσινου, του καφέ, του μπεζ, του πορτοκαλί. Τις ίδιες αποχρώσεις επιλέξτε και για τα έπιπλά σας.
  • Οι ταπετσαρίες σε διάφορα μοτίβα που θυμίζουν δάσος ή απεικονίζουν ζώα, δέντρα κ.λπ. της ζούγκλας είναι επίσης μια καλή επιλογή.
  • Το κρεβάτι του παιδιού μπορεί να θυμίζει μια μικρή καλύβα ή σπιτάκι και αν ο χώρος σας το επιτρέπει μπορείτε να τοποθετήσετε σε μια πλευρά του δωματίου μια μικρή σκηνή!
  • Επιλέξτε υφάσματα για τα κλινοσκεπάσματα και τις κουρτίνες με μοτίβα που παραπέμπουν στη φύση και τα ζώα της και φυσικά μην ξεχάσετε τα πολλά διακοσμητικά – μαξιλάρια, χαλί, φωτιστικά, λούτρινα, κάδρα για τους τοίχους- με τα οποία μπορείτε να ενισχύσετε την ιδέα σας.

Δείτε στην gallery τις διακοσμητικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο που σας προτείνουμε.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #kidsroomstyle, #childrenroomdecor

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved