Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης και πρακτικές συμβουλές (pics)

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να βάλουμε δύο παιδιά μαζί στο ίδιο δωμάτιο κυρίως λόγω έλλειψης χώρου. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν είναι πώς να δημιουργήσουμε έναν ευχάριστό και πρακτικό χώρο που θα σέβεται την προσωπικότητα και των δύο παιδιών.

Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης και πρακτικές συμβουλές (pics)

Ξεκινήστε από την επιλογή των κρεβατιών. Η κουκέτα είναι η πιο διαδεδομένη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συρόμενα κρεβάτια με μηχανισμό, κουκέτα ή συρόμενα κρεβάτια γωνίας με κοινό κομοδίνο, καναπέ – κρεβάτι ή δύο μονά κρεβάτια.

Προσπαθήσετε να κολλήσετε τα κρεβάτια στους τοίχους ή σε μια γωνία ώστε να κερδίσετε ελεύθερο χώρο στο κέντρο του δωματίου. Διακοσμήστε τα κρεβάτια με μαξιλάρια δημιουργώντας έτσι δύο «καναπέδες» που θα υποδέχονται τους φίλους τους και αφαιρέστε τα το βράδυ στον ύπνο. Μεγάλα μαξιλάρια μπορείτε να ρίξετε και στο πάτωμα για το παιχνίδι των παιδιών.

Εάν τα παιδιά σας δεν συμφωνούν σε ένα ενιαίο χρώμα τότε δώστε στο καθένα τη δυνατότητα να επιλέξει και βάψτε το δωμάτιο μισό – μισό, σε αποχρώσεις βέβαια που ταιριάζουν μεταξύ τους. Έτσι δημιουργείτε ταυτόχρονα τον ξεχωριστό χώρο του κάθε παιδιού.

Μια κουρτίνα, ένα παραβάν, μια μετακινούμενη κατασκευή ή ένα απλό κομοδίνο ανάμεσα στα κρεβάτια είναι λύσεις για να οριοθετήσει κάθε παιδί τον χώρο του.

Δυο γραφεία ή γραφείο για δύο; Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας, τις διαστάσεις του χώρου αλλά και την ηλικία των παιδιών. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε κρεβάτι – μισή κουκέτα για κάθε παιδί και στον χώρο κάτω από αυτό να ενσωματώσετε το γραφείο του.

Μοιράστε τις ντουλάπες και τους χώρους αποθήκευσης ανάμεσα στα παιδιά.

Φτιάξτε ειδικές κατασκευές που θα εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών ανάλογα και με το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το δωμάτιό τους.

Δείτε ιδέες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε και να διακοσμήσετε το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει και τα δύο παιδιά σας στην gallery.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #sharedroom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved